Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою родину ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили торт із трубочок "Смерекова хата" або простий млинцевий торт зі сметанним кремом і вишневою начинкою, побалуйте близьких вафельними трубочками з вареним згущеним молоком. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти для вафельних трубочок: яйця (3 шт.), цукор (150 г), молоко (100 мл), вершкове масло (100 г), борошно (200 г).
Інгредієнти для начинки: варене згущене молоко (1 банка).
Приготування:
Для приготування вафельних трубочок без вафельниці яйця розбиваємо в глибоку миску і збиваємо з цукром – доти, доки розчиняться всі кристали. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, змішуємо з молоком і додаємо до яєчної суміші. Потім порціями всипаємо просіяне через сито борошно і акуратно все перемішуємо лопаткою.
Читайте також: Як приготувати солоні бельгійські вафлі із сиром.
Сковороду розігріваємо, у центр викладаємо 1 ст. л. тіста, обережно розмазуємо по поверхні, формуючи коло. Чекаємо, поки воно добре підрум'яниться і перевертаємо, обсмажуємо другий бік. Отриманий млинець відразу ж, гарячим, скручуємо в трубочку. Повторюємо те саме, випікаючи вафельні трубочки на сковороді, доки не закінчиться тісто. Якщо трубочки виходять недостатньо хрусткими, можна підсушити їх у духовці.
Чекаємо, поки вони охолонуть, потім начиняємо їх будь-яким кремом або вареним згущеним молоком.
Подаємо ароматні трубочки зі згущеним молоком до столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити еклери як у кондитерській.
- Читайте також на theLime рецепт простого торта Черепаха з ніжним кремом та глазур'ю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.