Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою родину ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили кокосові безе до чаю або тістечка Картопля з печива, цього разу побалуйте близьких еклерами. theLime підібрав простий рецепт заварних тістечок з кремом без масла.
Інгредієнти для еклерів: борошно (180 г), вода (250 мл), вершкове масло (100 г), цукор (0,5 ст. л.), яйця (3-4 шт.), сіль (щіпка).
Інгредієнти для крему: молоко (200 мл), яйця (2 шт.), підсолоджувач, кукурудзяний крохмаль (20 г).
Приготування:
Для приготування еклерів вершкове масло, воду, сіль і цукор з'єднуємо в невеликій каструлі та ставимо на плиту на середній вогонь. Коли масло розтане і почне закипати, знімаємо все з вогню. Всипаємо в сотейник все борошно, яке необхідно попередньо просіяти через сито, і дуже швидко розмішуємо лопаткою. Тісто має легко відставати від стін сотейника. Ставимо знову на невеликий вогонь і продовжуємо помішувати. Заварюємо тісто доти, доки не з'явиться плівка на дні. Після чого знімаємо його з вогню і перекладаємо в окрему глибоку миску, чекаємо, поки воно охолоне.
Коли тісто охолоне, додаємо до нього яйця – вбиваємо по одному та ретельно перемішуємо. Як визначити готовність тіста? Маса повинна вільно падати з лопатки, а проведена на її поверхні лінія не буде затікати.
Читайте також: З печивом та заварним кремом: рецепт смачного торта без випічки.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С.
Щоб зробити фігурні еклери, знадобиться кондитерський мішок.
Вистилаємо деко пергаментним папером і відсаджуємо тісто. Еклери в процесі випікання значно збільшаться в обсязі, тому потрібно залишати між ними відстань не менше ніж 3 см.
Ставимо їх у гарячу духовку і випікаємо перші 20 хвилин при температурі 190°С, потім зменшуємо вогонь до 160°С і тримаємо еклери в духовці ще 10-20 хвилин.
Готові еклери дістаємо та чекаємо, поки вони охолонуть.
Тепер займемося приготуванням крему без масла: з'єднуємо в глибокому посуді молоко, яйця, підсолоджувач і перемішуємо. Тепер просіюємо кукурудзяний крохмаль і знову перемішуємо до однорідності. Відправляємо на плиту і варимо до тих пір, поки маса не загусне. Охолоджуємо крем і начиняємо заварні тістечка.
Подаємо готові еклери до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити легкe безe з кремом.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома тістечка з заварним кремом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.