Лайм

Еклери як в кондитерській: рецепт заварних тістечок з кремом

Цей десерт сподобається і дорослим, і дітям

Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою родину ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили кокосові безе до чаю або тістечка Картопля з печива, цього разу побалуйте близьких еклерами. theLime підібрав простий рецепт заварних тістечок з кремом без масла.

Інгредієнти для еклерів: борошно (180 г), вода (250 мл), вершкове масло (100 г), цукор (0,5 ст. л.), яйця (3-4 шт.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: молоко (200 мл), яйця (2 шт.), підсолоджувач, кукурудзяний крохмаль (20 г).

Фото: instagram.com/vika_tort_buket_hm

Приготування:

Для приготування еклерів вершкове масло, воду, сіль і цукор з'єднуємо в невеликій каструлі та ставимо на плиту на середній вогонь. Коли масло розтане і почне закипати, знімаємо все з вогню. Всипаємо в сотейник все борошно, яке необхідно попередньо просіяти через сито, і дуже швидко розмішуємо лопаткою. Тісто має легко відставати від стін сотейника. Ставимо знову на невеликий вогонь і продовжуємо помішувати. Заварюємо тісто доти, доки не з'явиться плівка на дні. Після чого знімаємо його з вогню і перекладаємо в окрему глибоку миску, чекаємо, поки воно охолоне.

Коли тісто охолоне, додаємо до нього яйця – вбиваємо по одному та ретельно перемішуємо. Як визначити готовність тіста? Маса повинна вільно падати з лопатки, а проведена на її поверхні лінія не буде затікати.

Читайте також: З печивом та заварним кремом: рецепт смачного торта без випічки.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С.

Щоб зробити фігурні еклери, знадобиться кондитерський мішок.

Вистилаємо деко пергаментним папером і відсаджуємо тісто. Еклери в процесі випікання значно збільшаться в обсязі, тому потрібно залишати між ними відстань не менше ніж 3 см.

Ставимо їх у гарячу духовку і випікаємо перші 20 хвилин при температурі 190°С, потім зменшуємо вогонь до 160°С і тримаємо еклери в духовці ще 10-20 хвилин.

Готові еклери дістаємо та чекаємо, поки вони охолонуть.

Тепер займемося приготуванням крему без масла: з'єднуємо в глибокому посуді молоко, яйця, підсолоджувач і перемішуємо. Тепер просіюємо кукурудзяний крохмаль і знову перемішуємо до однорідності. Відправляємо на плиту і варимо до тих пір, поки маса не загусне. Охолоджуємо крем і начиняємо заварні тістечка.

Подаємо готові еклери до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/sergeevnagalichka

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні навички маніпулювання зашкалюють: які знаки Зодіаку найхитріші

Астрологи назвали найхитріші знаки Зодіаку – Скорпіон, Близнюки, Риби

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Яке універсальне добриво можна приготувати на основі кефіру, як його застосовувати, а також для яких рослин воно підходить

Мінісукні, в яких ви будете найяскравішою зіркою випускного вечора: добірка актуальних фасонів

Які фасони та забарвлення випускних суконь у довжині міні приглянути на свято, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу