Лайм

Експерти назвали 8 способів прискорити ріст нігтів і зробити їх міцнішими

Прислухайтеся до порад фахівців

Відростити довгі здорові нігті – важкий процес, який потребує багато часу та терпіння. Зазвичай йде близько шести місяців, щоб виросли нігті на руках. Однак є способи, які допоможуть прискорити ріст нігтів та зробити їх міцними та красивими. Дерматологи розповіли виданню Prevention, як змусити нігті рости швидше та запобігти їхній ламкості.

Фото: unsplash.com

1. Дотримуйтесь збалансованої дієти.

Щоб прискорити ріст нігтів, налягайте на продукти, багаті на такі поживні речовини:

  • Цистеїн: курка, індичка, йогурт, бобові.
  • Фолієва кислота: шпинат, спаржа, салат романо, авокадо, зелений горошок.
  • Біотин: яєчні жовтки, лосось, горіхи, насіння, шпинат, броколі.
  • Цинк: устриці, яловичина, краби, боби, горіхи, насіння, вітамінізовані пластівці.
  • Вітамін А: солодка картопля, морква, гарбуз, манго.
  • Вітамін С: болгарський перець, цитрусові, полуниця, брюссельська капуста, ківі.

2. Припиніть обрізати, колупати і обкушувати.

Багато хто припускається помилки, коли виштовхує або обрізає кутикулу. На думку експертів, ці маніпуляції уповільнюють ріст нігтів. Також поширена звичка гризти та обкушвати нігті, і зустрічається вона не лише у дітей. У таких випадках фахівці рекомендують наносити на суху шкіру навколо нігтів крем для рук або бальзам для кутикули. Якщо нічого не допомагає, ви можете обробити нігті гірким лаком для нігтів або закріпити пов'язку навколо певного нігтя, якому ви не можете дати спокій.

Фото: pixabay.com

3. Змочіть, потім підпилюйте.

Навіть якщо ви хочете довгі нігті, вам все одно доведеться підпилювати їх, щоб не було зачіпок, які можуть викликати розшарування. Щоб пилка не була надто жорсткою, експерти рекомендують спочатку намочити нігті, щоб пом'якшити структуру та зробити її гнучкою.

Читайте також: Топ-6 грубих помилок у домашньому манікюрі, які роблять нігті недоглянутими.

4. Уникайте жорсткого мила та засобів для чищення.

Вплив на руки жорсткого мила або засобів для чищення посилює проблему ламкості нігтів, оскільки витягує натуральне масло з ваших нігтів і пошкоджує білок кератину.

5. Зволожуйте шкіру рук та нігті.

Фахівці радять постійно обробляти руки та нігті маслами, які зволожують кутикулу та зміцнюють сам ніготь. Найкраще використовувати натуральні масла, такі як масло жожоба, масло авокадо та масло ши.

Фото: pixabay.com

6. Оцініть свій манікюр.

Гель-лак може пошкодити нігті, викликаючи їхню ламкість, лущення та мікротріщини. Також у вас може бути алергія на продукт, про яку ви можете навіть не знати. Найчастіше алергія виникає через присутність тозиламіду чи формальдегідної смоли, хімічних речовин, які містяться у багатьох лаках для нігтів.

7. Приймайте добавки.

Науково доведено, що біотин, важливий тип вітаміну В, збільшує товщину нігтьової пластини приблизно на 25% і може покращити гладкість та зменшити розшарування нігтів.

Також варто розглянути можливість прийому полівітамінів, які містять суміш поживних речовин, згаданих вище. Експерти рекомендують пацієнтам з ламкими нігтями проконсультуватися зі спеціалістом з вітамінів, щоб він допоміг підібрати ті, які допоможуть покращити формулу нігтів.

Якщо ви підозрюєте, що у вас може бути дефіцит певного вітаміну або мінералу, поговоріть зі своїм лікарем про перевірку його рівня. Наприклад, прийом залізовмісних добавок може допомогти зміцнити ваші нігті, але це тільки в тому випадку, якщо ваш лікар підтвердить, що ви не отримуєте достатньої кількості цієї речовини з їжею.

Фото: unsplash.com

8. Зверніться до дерматолога.

Якщо ви спробували всі способи, але ваші нігті, як і раніше, ламкі, вам знадобиться консультація фахівця. Зверніться до дерматолога, який спеціалізується на здоров'ї нігтів. Можливо, вам потрібно пропити протигрибкові препарати для прискорення росту нігтів.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом "Апострофа", має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу