Лайм

Як приготувати класичну паску за рецептом відомої української кулінарки Дарії Цвек

Спробуйте спекти таку великодню страву

Багато господинь вже почали планувати меню на Великдень, який за григоріанським календарем відзначатимуть у неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже визначилися з головною м'ясною стравою – бужениною в рукаві, радимо звернути увагу на рецепт класичної паски. theLime докладніше розповідає, як зробити цю великодню страву.

Інгредієнти: борошно (1 кг), молоко (400 г), жовтки (10 шт.), пресовані дріжджі (100 г), вершкове масло або маргарин (200 г), цукор (300 г), родзинки (100 г), сіль (1/2 ч. л.), цедра лимона (1 шт.).

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

Це рецепт класичної паски на 1 кг борошна, яку вигадала відома українська кулінарка Дарія Цвек.

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Спочатку готуємо опару: розводимо дріжджі в теплому молоці та додаємо 100 г цукру та 200 г борошна. Перемішуємо та залишаємо в теплому місці без протягів на 15-20 хвилин. За цей час маса повинна збільшитись в обсязі вдвічі, і утворитися так звана шапка.

Після того, як опара піднялася, додаємо в неї цукор, що залишився, жовтки, родзинки, цедру лимона, сіль і поступово все борошно.

Вимішуємо тісто і в кінці додаємо розтоплене або кімнатної температури вершкове масло або маргарин. Вимішуємо тісто не менше 15 хвилин, доки не почне відставати від рук. Накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце, щоб воно збільшилося вдвічі. Далі потрібно його обім'яти і знову поставити, щоб підросло.

Читайте також: Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.

Розкладаємо тісто, що підійшло, в підготовлені форми, заповнюючи кожну на 1/3. Ставимо ще раз на підйом (знову накриваємо).

Перед випіканням змащуємо збитим яйцем із краплею молока.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

Ставимо форми з пасками в гарячу духовку і випікаємо спочатку за температури 200°С, через 10 хвилин зменшуємо її до 170-160°С. Випікаємо ще приблизно 30-50 хвилин (час залежить від розміру паски, чим менше форма, тим менше часу знадобиться, і навпаки). Спочатку накриваємо паски фольгою для випічки, щоб верх не пригорів, а потім її можна зняти.

Дістаємо паски з духовки і чекаємо, поки вони охолонуть. Потім прикрашаємо глазур'ю та кондитерською посипкою.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Цікаві новини для вас:

  1. Як виглядає молочний френч – новий тренд французького манікюру: фото.
  2. Коли стригти волосся у квітні: місячний календар і вдалі дати.
  3. Як підживити розсаду аспірином і в чому користь такого поливу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити

Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як в домашніх умовах приготувати шоколадні мафіни з какао, які можна взяти з собою в якості перекусу в дорогу або на навчання