Лайм

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Запам'ятайте його

Перед Великоднем багато господинь, як правило, шукають ідеальний рецепт головної святкової страви. І якщо ви вже робили класичну українську паску або італійську панетоне цього разу побалуйте близьких паскою на сирному тісті. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), борошно (240 г), вершкове масло (160 г), сода (0,5 ч. л.), розпушувач (2 ч. л.), кисломолочний сир (300 г), сіль (щіпка), цукор (250 г), куркума (1 ч. л.), ваніль, родзинки, цедра лимона.

Читайте також: Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати.

Фото: instagram.com/foodaesthetic_halina

Приготування:

Всі продукти заздалегідь виставляємо із холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Родзинки заливаємо окропом на 5 хвилин, потім зливаємо воду, викладаємо їх на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і дрібку солі (злегка збиваємо, щоб розтанув цукор), додаємо розтоплене вершкове масло, ваніль, куркуму.

Для приготування тіста на кисломолочному сирі знадобиться м'який сир із кремовою консистенцією. Якщо у вас він сухий, подрібніть його в блендері з невеликою кількістю молока. Додаємо сир у яєчну масу разом із цедрою лимона і ретельно перемішуємо.

Читайте також: Пухка паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати.

Гасимо в ложці соду лимонним соком і додаємо її в тісто, поступово вмішуємо борошно стежимо, щоб тісто було не забитим. Наприкінці додаємо родзинки, перемішуємо і виливаємо сирне тісто у форми для випічки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Ставимо форми з сирними пасками в гарячу духовку та випікаємо 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Потім виймаємо і чекаємо, поки паски на сирному тісті охолонуть.

Прикрашаємо сирні паски глазур'ю та кондитерською посипкою і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Дізнайтеся також, як готувати закарпатську паску: рецепт на Великдень, який став святковим хітом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці