Лайм

Традиційна страва на Великдень: як приготувати соковиту буженину в рукаві

Зробити її простіше простого

Багато господинь вже почали планувати меню на Великдень, який за григоріанським календарем відзначатимуть у неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже визначилися з рецептом паски та знаєте, як варити яйця, щоб вони не потріскалися, радимо також приготувати буженину в рукаві. theLime підготував простий рецепт м'ясної страви.

Інгредієнти: свиняча вирізка (1-1,5 кг), часник (4 зубчики), оливкова олія (3 ст. л.), ароматний перець (1 ч. л.), перець чилі (1 ч. л.), паприка (2 ч. л.), кмин (1 ч. л.), базилік (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо свинячу вирізку або ту частину, з якої роблять битки. М'ясо промиваємо під проточною водою, а потім викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо тонкими пластинками.

Гострим ножем робимо невеликі отвори, щоб нашпигувати м'ясо часником. Акуратно викладаємо частинки в отвори.

Читайте також: Топ-3 швидкі закуски на Великдень: що приготувати на свято.

Змащуємо м'ясо оливковою олією з усіх боків. Посипаємо сіллю та улюбленими приправами.

Ретельно "масажуємо" м'ясо, щоб спеції краще увібралися в нього. Залишаємо маринуватися приблизно на 1-2 години або на всю ніч у холодильнику.

Після того, як свинина промаринувалась, викладаємо її в рукав для запікання, зав'язуємо з обох боків.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо деко з бужениною в рукаві в розігріту духовку і запікаємо приблизно 1 годину і 10 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки вона охолоне.

Подаємо традиційну страву на Великдень, розрізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Навіщо класти туалетний папір у холодильник: практичний лайфхак.
  2. Як виглядає молочний френч – новий тренд французького манікюру: фото.
  3. Якою водою краще поливати розсаду, щоб вона виросла міцною та здоровою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні