Лайм

Рецептів є сотні, але цей - дуже простий: як приготувати м'яку та вологу паску панетоне

Запам'ятайте його та розкажіть подругам

Перед Великоднем чимало господинь, як правило, шукають ідеальний рецепт головної святкової страви. І якщо ви вже робили сирну паску з горіхами і сухофруктами або ж вологу і солодку грузинську паску, цього разу побалуйте рідних панетоне. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти для опари: борошно з високим вмістом білка (80 г), холодна вода (40 мл), дріжджі (10 г) або сухі (3 г).

Інгредієнти для першого замісу: опара (90 г), борошно з високим вмістом білка (270 г), холодна вода (140 мл), жовтки (2 шт.), цукор (70 г), холодне вершкове масло (70 г).

Інгредієнти для другого замісу: тісто, борошно з високим вмістом білка (70 г), жовтки (2 шт.), цукор (30 г), масло (20 г), сіль (3 г).

Інгредієнти для начинки: родзинки (150 г), цукати (150 г), темний ром (200 мл).

Інгредієнти для мигдальної шапочки: яєчні білки (25-30 г), цукор (40 г), мигдальне борошно (20 г), мигдальні пластівці для посипання.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Родзинки замочуємо в окропі на 10 хвилин, потім зливаємо воду і замочуємо їх із цукатами в будь-якому міцному алкоголі, наприклад, у темному ромі.

Для приготування опари висипаємо в глибоку миску борошно з високим вмістом білка (не менше 13%), додаємо до нього дріжджі та холодну воду. Замішуємо за допомогою силіконової лопатки, а потім продовжуємо руками. Накриваємо кришкою та залишаємо на кілька хвилин, потім знову вимішуємо руками. Формуємо кулю, робимо на ній хрестоподібний надріз, накриваємо кришкою і залишаємо за кімнатної температури (до +24-25°С) на холодне повільне визрівання до 10 годин.

Читайте також: Які страви готують на Великдень і що прийнято святити у церкві.

Для першого замісу беремо 90 г опари, холодну воду, борошно. За допомогою кухонного комбайна починаємо замішувати тісто. Потім вводимо по 1 жовтку та продовжуємо замішувати.

Контролюємо, щоб тісто не нагрівалося. Якщо сильно нагрілося – відправляємо в холодильник на хвилин 15-20.

Поступово додаємо в нього цукор, а коли кристали цукру повністю розчиняться, холодне вершкове масло.

Викладаємо тісто на змащену маслом поверхню. Руки також потрібно змастити.

Тісто необхідно кілька разів натягнути і скласти, воно має стати слухнянішим, а при розтягуванні утворювати тонку плівку. Коли вдасться легко сформувати кулю – ставимо на вистоювання в змащеній маслом мисці – приблизно на 3,5 години за кімнатної температури (накриваємо харчовою плівкою або кришкою).

Перед другим замісом просушуємо на паперових рушниках цукати та родзинки.

У тісто, що підійшло, додаємо борошно і вимішуємо до тих пір, поки борошно не зволожиться. Потім поступово вводимо жовтки, додаємо цукор і вимішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо сіль. Накриваємо тісто та відправляємо його в холодильник на 20 хвилин.

Потім вмішуємо холодне вершкове масло. Виймаємо тісто з комбайна, викладаємо на стіл, знову декілька разів натягуємо та складаємо. Потім вмішуємо в тісто просушені сухофрукти і знову натягуємо і складаємо. Формуємо з нього кулю та залишаємо на 10 хвилин.

Читайте також: Довго залишається свіжим: як приготувати на Великдень крафін замість звичайної паски.

Готуємо форми для випікання – їх потрібно проколоти дерев'яними шпажками. Це необхідно для того, щоб підвішувати паски після випічки.

Ділимо тісто на порції, формуємо з кожної частини тіста кулю і знову залишаємо на 10 хвилин. Потім розтягуємо тісто, складаємо його і загортаємо, формуючи кулю. Викладаємо у форму – вона має бути заповнена тістом на одну третину.

Накриваємо тісто у формах харчової плівкою та залишаємо ще на 3,5 години. Потім можна змастити верхівки мигдальною шапочкою (для цього змішуємо яєчні білки, цукор та борошно) і посипати пластівцями.

Ставимо в розігріту до 180°С духовку, відразу зменшуємо температуру до 160°С. Час випічки залежить від розміру: 300-грамові панеттоне випікаємо приблизно 45 хвилин.

Після того, як італійські паски спеклися, їх необхідно підвісити. Тісто в панетоне пористе, вологе. Після охолодження воно стабілізується і не змінює свою структуру. Тому бажано їх підвісити, щоб не просіло та зберегло однорідність.

Подаємо апетитні паски до столу та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Світлана Левицька фудексперт (@lanas_diet)

Цікаві новини для вас:

  1. Топ-5 модних помилок, які жінкам не варто допускати весною 2023 року.
  2. Велика загроза врожаю: чому не можна садити картоплю поряд із помідорами.
  3. Ідеальна намазка для бутербродів: як приготувати салат із тунцем та зеленню.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової