Хачапурі – грузинська випічка, яку дуже люблять і в Україні. Традиційно ці пиріжки з сиром готуються в духовці, але є й ліниві рецепти – на сковороді. theLime підібрав для вас простий рецепт хачапурі з сулугуні без випічки.
Інгредієнти для тіста: теплий кефір (140 г), жовток (1 шт.), сіль (0,5 ч.л.), цукор (0,5 ч.л.), олія (1 ст.л.), борошно (250 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сода (0,25 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: сир сулугуні (180 г), яєчний білок (1 шт.), сіль (0,5 ч.л.).
Приготування:
Спочатку приготуйте тісто. У глибокій мисці з'єднайте кефір, жовток, сіль, цукор та олію. Перемішайте вінчиком до однорідності.
Борошно з'єднайте з розпушувачем та содою, перемішайте. Поступово введіть у суміш із кефіром та замісіть тісто - спочатку лопаткою, потім руками.
З тіста сформуйте кулю, перекладіть її в чисту миску і накрийте харчовою плівкою. Залишіть "відпочивати" на 20 хвилин.
Читайте також: Смачно, як у пекарні. Найпростіший рецепт хачапурі по-аджарськи.
Тим часом приготуйте начинку. Сир сулугуні натріть на тертці, додайте яєчний білок, сіль і перемішайте. Розділіть на дві частини та сформуйте кульки.
Тісто також розділіть на дві частини та сформуйте кульки. Кожну розкотайте на припиленому борошном столі, у центр викладіте сир і защипніть краї, як робите хінкалі. Потім переверніть та розкотайте до 20 см у діаметрі.
Випікайте на розігрітій сковороді з двох сторін під кришкою на маленькому вогні. Готові хачапурі з сиром змастіть вершковим маслом.
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві чебуреки з лаваша.