Лайм

Хачапурі без випічки: як швидко приготувати на сковороді з сиром сулугуні

Зробити його простіше простого

Хачапурі – грузинська випічка, яку дуже люблять і в Україні. Традиційно ці пиріжки з сиром готуються в духовці, але є й ліниві рецепти – на сковороді. theLime підібрав для вас простий рецепт хачапурі з сулугуні без випічки.

Інгредієнти для тіста: теплий кефір (140 г), жовток (1 шт.), сіль (0,5 ч.л.), цукор (0,5 ч.л.), олія (1 ст.л.), борошно (250 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сода (0,25 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сир сулугуні (180 г), яєчний білок (1 шт.), сіль (0,5 ч.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Спочатку приготуйте тісто. У глибокій мисці з'єднайте кефір, жовток, сіль, цукор та олію. Перемішайте вінчиком до однорідності.

Борошно з'єднайте з розпушувачем та содою, перемішайте. Поступово введіть у суміш із кефіром та замісіть тісто - спочатку лопаткою, потім руками.

З тіста сформуйте кулю, перекладіть її в чисту миску і накрийте харчовою плівкою. Залишіть "відпочивати" на 20 хвилин.

Читайте також: Смачно, як у пекарні. Найпростіший рецепт хачапурі по-аджарськи.

Тим часом приготуйте начинку. Сир сулугуні натріть на тертці, додайте яєчний білок, сіль і перемішайте. Розділіть на дві частини та сформуйте кульки.

Тісто також розділіть на дві частини та сформуйте кульки. Кожну розкотайте на припиленому борошном столі, у центр викладіте сир і защипніть краї, як робите хінкалі. Потім переверніть та розкотайте до 20 см у діаметрі.

Випікайте на розігрітій сковороді з двох сторін під кришкою на маленькому вогні. Готові хачапурі з сиром змастіть вершковим маслом.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві чебуреки з лаваша.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою  

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину