Лайм

Яка помилка дачників призводить до появи фітофтори, борошнистої роси та інших хвороб овочів

Уникайте надмірного підживлення

Щоб отримати багатий урожай, рослини на грядках слід підживлювати. Досвідчені дачники знають безліч народних засобів, які захищають помідори, огірки, капусту та інші культури від хвороб та шкідників. Однак у цій справі важлива помірність, особливо коли йдеться про азотні добрива. Про це йдеться у публікації газети "Сільські вісті".

Фото: pixabay.com

Азотовмісні добрива справді підвищують урожайність культур. Серед них - перегній, сечовина, курячий послід, компости, а також концентровані мінеральні добрива, наприклад, аміачна селітра. Якщо часто використовувати їх для поливу огірків і томатів, азот у соку рослин привабить білокрилку та попелицю. Також такі культури стають уразливими для фітофтори, борошняної роси та сажистого грибка.

Читайте також: Дешевий аптечний засіб допоможе захистити капусту від білокрилки та листоїда.

Найгірше надлишок добрив сприймають тепличні рослини. Щоб їх не занапастити, слід частіше змінювати добрива, надавати перевагу органіці: попелу, перегною, настою компосту. Такі натуральні підживлення багаті на поживні речовини, але не такі концентровані, і менше закислюють грунт.

Інша небезпека частих підживлень - стимуляція надмірного росту бадилля та листя. Так кущі томатів, картоплі, огірків чи гарбуза будуть дуже пишними, але плоди не зможуть вирости та дозріти, адже всю енергію рослина витрачатиме на зелень.

Читайте також: Як правильно розводити курячий послід для підживлення помідорів та інших рослин.

Як правильно вносити добрива

1. Слідкуйте за погодою та плануйте підживлення під час низки сонячних днів. Так поживні речовини швидше засвояться, а не залишаться в рослинах у небезпечній концентрації.

2. У середині літа азотні підживлення рекомендують припиняти. Це стосується більшості овочевих культур.

3. Правильно розводьте добрива. Замість одноразового поливу концентратом краще використовувати розведений розчин із проміжком через день.

4. Під час підживлення рослин грунт має бути вологим. Це знизить концентрацію поживних речовин і рослина не постраждає. Досвідчені садівники поливають овочі до та після внесення добрив.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво