Щоб влітку виростити на заміській ділянці великий врожай овочів, вже наприкінці зими необхідно підготувати ємності, знезаразити ґрунт, перевірити посадковий матеріал на схожість та посіяти насіння на розсаду. Потім її потрібно вчасно пікірувати та висадити у відкритий ґрунт, а на початку червня рослини необхідно підживити. theLime вирішив розібратися, через яку помилку баклажани виростають гіркими.
Про це йдеться у повідомленні на порталі Ukr.Media.
Читайте також: На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай.
Чому гірчать баклажани?
Кожен дачник стикався з поширеною проблемою: він витратив багато часу та сил на вирощування баклажанів, зібрав урожай, скуштував один із них. Але, на жаль, овоч на смак виявився гірким.
Причиною такого явища може бути недостатній полив. Справа в тому, що баклажани в жодному разі не повинні стикатися з нестачею вологи.
Якщо культура буде рости на грядці, грунт на якій часто буває сухим, то плоди, що формуються, отримають явний гіркий присмак.
Читайте також: Плануємо роботи на городі у червні: місячний посівний календар на перший місяць літа.
Як правильно поливати баклажани?
1. Необхідно регулярно і досить рясно поливати баклажани. У перші 2 тижні після посадки поливи необхідно проводити щодня. На 2-3 рослини вистачить по одній лійці.
2. Після завершення цього періоду полив можна робити рідше – раз на 3-4 дні. У спекотні дні – раз на 2 дні.
3. Згодом норму витрати води можна підвищити до однієї лійки на кожну рослину.
4. Полив баклажанів проводимо під корінь. Рідина не повинна потрапляти на листові пластинки, що формуються, стебла і овочі.
5. Важливо запам'ятати – поливаємо баклажани теплою водою.
6. Після того, як проведено полив, необхідно розпушити ґрунт.
- Раніше ми розповіли, як захистити помідори від фітофтори та інших хвороб.
- Читайте також на theLime, як зробити ефективне добриво для першого підживлення болгарських перців.