Лайм

Чому баклажани виростають гіркими: помилка багатьох дачників

Не повторюйте її

Щоб влітку виростити на заміській ділянці великий врожай овочів, вже наприкінці зими необхідно підготувати ємності, знезаразити ґрунт, перевірити посадковий матеріал на схожість та посіяти насіння на розсаду. Потім її потрібно вчасно пікірувати та висадити у відкритий ґрунт, а на початку червня рослини необхідно підживити. theLime вирішив розібратися, через яку помилку баклажани виростають гіркими.

Про це йдеться у повідомленні на порталі Ukr.Media.

Читайте також: На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай.

Фото: pixabay.com

Чому гірчать баклажани?

Кожен дачник стикався з поширеною проблемою: він витратив багато часу та сил на вирощування баклажанів, зібрав урожай, скуштував один із них. Але, на жаль, овоч на смак виявився гірким.

Причиною такого явища може бути недостатній полив. Справа в тому, що баклажани в жодному разі не повинні стикатися з нестачею вологи.

Якщо культура буде рости на грядці, грунт на якій часто буває сухим, то плоди, що формуються, отримають явний гіркий присмак.

Читайте також: Плануємо роботи на городі у червні: місячний посівний календар на перший місяць літа.

Як правильно поливати баклажани?

1. Необхідно регулярно і досить рясно поливати баклажани. У перші 2 тижні після посадки поливи необхідно проводити щодня. На 2-3 рослини вистачить по одній лійці.

2. Після завершення цього періоду полив можна робити рідше – раз на 3-4 дні. У спекотні дні – раз на 2 дні.

3. Згодом норму витрати води можна підвищити до однієї лійки на кожну рослину.

4. Полив баклажанів проводимо під корінь. Рідина не повинна потрапляти на листові пластинки, що формуються, стебла і овочі.

5. Важливо запам'ятати – поливаємо баклажани теплою водою.

6. Після того, як проведено полив, необхідно розпушити ґрунт.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Плями на листі полуниці свідчать про захворювання рослини: чим обробити кущі.
  2. Мурахи не переносять запахи пряних трав: народні методи боротьби з комахами на городі.
  3. Що зробити з часником у червні, щоб збільшити голівки: три дії для гарного врожаю.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні