Наприкінці травня в Україні розпочався сезон полуниці. Свіжа ягода сама по собі є чудовою корисною їжею. Також вона може бути інгредієнтом незліченної кількості смачних страв. Раніше ми розповідали, як готувати парові вареники з полуницею, а тепер підібрали рецепт полуничного торта-суфле. Він дуже простий, вимагає мінімум складових та часу для приготування.
Інгредієнти для торта з полуницею: 250 г домашнього сиру, 200 г нежирної сметани, 200 г полуниці, 15 г желатину, 2 ст. ложки цукру, 50 мл води, 60 г банана, 1 яйце, 40 г вівсяних пластівців, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Читайте також: Як приготувати повітряну шарлотку з полуницею: простий рецепт.
Приготування торта з полуницею
Спочатку готуємо основу для торта. Вівсяні пластівці перебиваємо у блендері до стану борошна, додаємо 60 г банана, 1 яйце і розпушувач. Ще раз запускаємо блендер, щоб маса стала однорідною. Викладаємо її у форму для торта і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
15 г желатину заливаємо 50 мл води. Полуницю з'єднуємо з цукром і пюруємо у блендері. У мисці поєднуємо полуничну масу з желатином, ставимо на повільний вогонь і прогріваємо, помішуючи. Кип'ятити не потрібно.
Вимикаємо вогонь та охолоджуємо полунично-желатинову масу. У цей час сир з'єднуємо зі сметаною та збиваємо до однорідності. Потім змішуємо з полуничним пюре та перемішуємо. Суфле має бути однорідним.
Читайте також: Як зробити домашнє морозиво з полуницею на молоці та яйцях.
На основу для торта, що знаходиться у формі, викладаємо полуницю. Ви можете обкласти краї половинками ягід (зрізом назовні), а також викласти цілі ягоди по центру. Зверху заливаємо суфле ягоди і ставимо в холодильник до застигання (бажано - на ніч). Також торт можна прикрасити збитими вершками та свіжими ягодами.