Лайм

Рецепт вареників на пару: як смачно приготувати з полуницею в якості начинки

Побалуйте своїх близьких

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт вареників: хтось готує пухкі полтавські вареники на кефірі , а інші – оригінальні шоколадні. theLime підібрав для вас простий рецепт вареників на пару з полуницею.

Фото: instagram.com/mamatato.food

Інгредієнти для тіста: молоко (250 г), дріжджі (10 г), сіль, цукор (20 г), борошно (400-450 г).

Інгредієнти для начинки: ревінь (2 шт.), полуниця (7-8 шт.).

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням начинки. Ревень промиваємо та очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо промиту та порізану полуницю, а також цукор за смаком.

Залишаємо на деякий час начинку, завдяки цукру вийде зайвий сік, щоб він не витікав при варінні.

Цей сироп не виливаємо – ним можна поливати готові вареники перед подачею.

Читайте також: З медом замість цукру: як приготувати ліниві вареники по закарпатському рецепту.

Для приготування тіста злегка підігріваємо молоко. У теплому молоці розводимо дріжджі, цукор, сіль. Поступово додаємо борошно, спочатку розмішуємо вінчиком, а потім руками.

Замішуємо м'яке тісто на молоці, яке не прилипає до рук та поверхні. Залишаємо його відпочивати на столі приблизно на 20 хвилин, прикривши чистим вафельним рушником.

Потім тісто розділяємо на 2 частини і розкочуємо до 5 мм, з кожної вирізаємо чашкою кола. За допомогою чайної ложки накладаємо начинку та міцно защипуємо краї. Вареники викладаємо на присипану борошном поверхню.

Читайте також: Готуємо легкі вареники з ягодами на пару: класичний рецепт літа.

Готуємо парову баню: в каструлю виливаємо воду, зверху зав'язуємо марлю і ставимо сито (друшляк). Коли вода закипить, викладаємо вареники, але щоб між ними була відстань. Накриваємо зверху кришкою та чекаємо 8-10 хвилин. Вареники на пару готові.

Подаємо вареники з полуничною начинкою до столу зі сметаною чи джемом, або фруктовим сиропом.

Фото: instagram.com/paolina_kovalenko

Цікаві новини для вас:

  1. Улюблений рецепт на літо: як приготувати оладки з кабачків без зайвої олії.
  2. Ліниві сосиски в тісті – швидкий перекус: як приготувати їх у лаваші.
  3. Нічна вівсянка стала модним сніданком: як приготувати її у холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати