Лайм

Улюблений рецепт на літо: як приготувати оладки з кабачків без зайвої олії

Візьміть собі на замітку

Кінець весни та літо – це сезон овочів. І якщо ви вже робили овочевий рататуй у духовці або кабачкові рулетики з фаршем, візьміть собі на замітку простий рецепт оладок з кабачків без зайвої олії. theLime докладніше розповідає, як їх приготувати.

Фото: instagram.com/di__bernatska

Інгредієнти: кабачки (1-2 шт.), кефір (1 склянка), яйця (2 шт.), кріп (1-2 гілочки), зелена цибуля (1-2 гілочки), часник (3 зубчики), сода (0,5 ч. л.), борошно (8 ст. л.), сіль, оливкова олія, сметана.

Приготування:

Щоб приготувати оладки на кефірі, кабачки промиваємо в проточній воді та викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім тремо кабачки на великій терці, віджимаємо суміш, а сік зливаємо.

Зелену цибулю та кріп споліскуємо у воді, дрібно ріжемо. З'єднуємо натертий кабачок та зелень у глибокій мисці.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Додаємо його до кабачків та зелені, розбиваємо сюди ж курячі яйця.

Читайте також: Як приготувати ситні кабачкові оладки з фаршем: простий рецепт.

До кефіру додаємо соду. Чекаємо кілька хвилин і виливаємо кефір у кабачкову суміш, ретельно перемішуємо. Потім поступово додаємо в суміш просіяне борошно і замішуємо тісто. Наприкінці додаємо в нього сіль за смаком і залишаємо на 10-15 хвилин.

Добре розігріваємо сковороду з рослинним або вершковим маслом. Столовою ложкою викладаємо суміш і формуємо кабачкові оладки, залишаючи біля кожного трохи місця. Смажимо на середньому вогні під закритою кришкою.

Коли нижня сторона добре підрум'яниться, перевертаємо оладки на інший бік. Щоб прибрати зайву олію, викладаємо оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками.

Подаємо до столу кабачкові оладки на кефірі зі сметаною та зеленню та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/pe_le_na_

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт окрошки на кефірі: як приготувати класичний холодний суп.
  2. Сирники з манкою – найпопулярніший рецепт: як приготувати їх без борошна.
  3. Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні