У спекотну пору року найбільше хочеться освіжитися і відчути прохолоду. Із цим завданням відмінно допоможуть впоратися напої, що охолоджують. Наприклад, можна приготувати квас – традиційний слов'янський напій, одержаний способом "живого" бродіння. І якщо ви вже робили його з цикорієм або традиційний на дріжджах, цього разу побалуйте близьких квасом із квітів бузини. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: суцвіття бузини (40 шт.), цукор (1 л банка), лимонна кислота (1 ст. л.), вода (10 л).
Приготування:
Бузину ретельно перебираємо, тому що там можуть бути жуки чи павуки, проте мити її не потрібно.
У відро висипаємо цукор, лимонну кислоту, 1 л води і ретельно перемішуємо – до того часу, поки кристали цукру не розчиняться повністю.
Додаємо суцвіття бузини і воду, що залишилася, ще раз перемішуємо.
Читайте також: Як приготувати вдома освіжаючий кавовий квас.
Накриваємо відро кришкою і прибираємо у темне місце приблизно на 2-4 дні, періодично настій необхідно відкривати та помішувати.
Через зазначений проміжок часу готовий квас необхідно процідити та розлити у пляшки. За бажанням можна додати м'яту. Ставимо пляшки з квасом із бузини в холодильник.
Коли напій охолоне, дістаємо, розливаємо і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати березовий сік зі смаком апельсину.
- Читайте також на theLime, як зробити смачний квас із чорного хліба.
Цікаві новини для вас:
- Улюблений рецепт на літо: як приготувати оладки з кабачків без зайвої олії.
- Ліниві сосиски в тісті – швидкий перекус: як приготувати їх у лаваші.
- Рецепт вареників на пару: як смачно приготувати з полуницею в якості начинки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.