Лайм

Готується протягом 2 днів: як приготувати смачний квас з квітів бузини

Візьміть собі на замітку

У спекотну пору року найбільше хочеться освіжитися і відчути прохолоду. Із цим завданням відмінно допоможуть впоратися напої, що охолоджують. Наприклад, можна приготувати квас – традиційний слов'янський напій, одержаний способом "живого" бродіння. І якщо ви вже робили його з цикорієм або традиційний на дріжджах, цього разу побалуйте близьких квасом із квітів бузини. theLime підібрав простий рецепт.

Фото: instagram.com/alena.toeva.vkusno

Інгредієнти: суцвіття бузини (40 шт.), цукор (1 л банка), лимонна кислота (1 ст. л.), вода (10 л).

Приготування:

Бузину ретельно перебираємо, тому що там можуть бути жуки чи павуки, проте мити її не потрібно.

У відро висипаємо цукор, лимонну кислоту, 1 л води і ретельно перемішуємо до того часу, поки кристали цукру не розчиняться повністю.

Додаємо суцвіття бузини і воду, що залишилася, ще раз перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати вдома освіжаючий кавовий квас.

Накриваємо відро кришкою і прибираємо у темне місце приблизно на 2-4 дні, періодично настій необхідно відкривати та помішувати.

Через зазначений проміжок часу готовий квас необхідно процідити та розлити у пляшки. За бажанням можна додати м'яту. Ставимо пляшки з квасом із бузини в холодильник.

Коли напій охолоне, дістаємо, розливаємо і насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/80nataliya19

Цікаві новини для вас:

  1. Улюблений рецепт на літо: як приготувати оладки з кабачків без зайвої олії.
  2. Ліниві сосиски в тісті – швидкий перекус: як приготувати їх у лаваші.
  3. Рецепт вареників на пару: як смачно приготувати з полуницею в якості начинки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні