Лайм

Уникайте яскравих квітів: стилісти розповіли, які візерунки на одязі підходять жінкам після 50 років

Рекомендації експертів допоможуть покращити індивідуальний стиль

Виглядати стильно і сучасно можна у будь-якому віці, але після 50 років при виборі одягу слід орієнтуватися на певні фасони та кольори. Стилісти розповіли виданню Best Life, які принти на одязі найкраще підходять старшим жінкам, а яких візерунків слід уникати.

Квіткові візерунки

Квітковий принт - це позачасова класика, яку можна носити з дитинства і до золотих років. Але імідж-стилістка Елізабет Косіч говорить, що з віком при виборі палітри кольорів і розміру принта варто враховувати деякі нюанси.

"Уникайте яскравих, насичених кольорів і підбирайте масштаб візерунків до своїх рис обличчя і фігури, - радить Косіч. - Якщо ви невисокого зросту, цілком імовірно, що великі квіткові візерунки будуть перевантажувати вас, а не підкреслювати переваги. Те саме стосується ретро або абстрактних квіткових деталей".

Дизайнер Зої ДюФур рекомендує обирати речі класичних силуетів, наприклад, сукню-трапецію. Таке вбрання з квітковим принтом підійде як для роботи, так і для прогулянки чи походу в кафе.

Фото: instagram.com/themiddlepageblog/

Читайте також: Які фасони джинсів найбільше підходять жінкам після 50 років: фото.

Графічні принти

Одяг з великими графічними принтами або лініями може виграшно виглядати на різних типах фігури. Але оскільки ваше тіло змінюється з віком, корисно пам'ятати, що великі принти найкраще виглядають на великих формах, а дрібніші — мініатюрних.

Фото: https://www.instagram.com/thatsnotmyage/

Тваринні принти

Тваринні принти – досить універсальний візерунок. За словами Косіч, вони актуальні, не старіють і завжди надають нотки шику і драми жіночому образу. Але з ними слід дотримуватися помірності: вибирайте по одному анімалістичному предмету одягу за раз. Також зверніть увагу на свій тон шкіри. Теплі тони краще поєднуються з леопардовими, гепардовими чи черепаховими візерунками. Прохолодні відтінки шкіри гармонують із принтами сніжний барс, пітон або зебра.

Читайте також: Як поєднувати кольори в одязі: виграшні комбінації, які стильно виглядають.

Омбре

"М'які кольорові градації творять чудеса після певного віку, - говорить Косіч. - Якщо ви не хочете чогось сміливого, то почніть із тонкої блузи з ефектом "омбре" або акцентної градієнтної речі".

Стилістка рекомендує вибрати свій улюблений нейтральний або акцентний колір, вивчити його відтінки та скласти градієнтне вбрання. Так, кораловий добре поєднується з персиковим, а бірюзовий – із синім.

Фото: instagram.com/themiddlepageblog/

Ікат

Принти ікат мають впізнаваний дизайн завдяки фірмовій техніці фарбування. Стилісти радять жінкам після 50 років низькоконтрастні поєднання кольорів, такі як темно-синій/небесно-блакитний, гірчичний/оранжево-червоний і нефритовий/морська хвиля.

Фото: Getty Images

Раніше ми розповідали, як виглядати стильно з мінімальними витратами.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини