Лайм

Гарно ліпиться і вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів і вареників

Побалуйте близьких у вихідні

Практично у кожної досвідченої господині є свій фірмовий рецепт тіста: хтось робить його на кефірі, хтось з яйцем і холодною водою, а інші віддають перевагу листковому дріжджовому, яке можна заморозити для випічки. theLime ділиться простим рецептом заварного тіста на окропі.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: окріп (200 мл), яйце (1 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (360 г), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

У глибоку ємність розбиваємо яйце, висипаємо сіль і вливаємо рослинну олію. Ретельно перемішуємо і вливаємо окріп.

У ємність для замішування тіста висипаємо просіяне через сито борошно. Формуємо в ньому лунку та виливаємо яєчну суміш. Починаємо замішувати тісто вручну чи за допомогою кухонної машини.

Читайте також: Тонке тісто без зайвого жиру: як приготувати смачні чебуреки з пухирцями.

Потім перекладаємо тісто в пакет або загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, готуємо начинку і можна приступати до ліплення.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як смачно приготувати смажені стрілки часнику: простий сезонний рецепт.
  2. Безалкогольний мохіто – популярний літній коктейль: як його приготувати.
  3. Хрумке та запашне: рецепт пісочного печива на маслі з лимонною цедрою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати