Лайм

Гарно ліпиться і вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів і вареників

Побалуйте близьких у вихідні

Практично у кожної досвідченої господині є свій фірмовий рецепт тіста: хтось робить його на кефірі, хтось з яйцем і холодною водою, а інші віддають перевагу листковому дріжджовому, яке можна заморозити для випічки. theLime ділиться простим рецептом заварного тіста на окропі.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: окріп (200 мл), яйце (1 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (360 г), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

У глибоку ємність розбиваємо яйце, висипаємо сіль і вливаємо рослинну олію. Ретельно перемішуємо і вливаємо окріп.

У ємність для замішування тіста висипаємо просіяне через сито борошно. Формуємо в ньому лунку та виливаємо яєчну суміш. Починаємо замішувати тісто вручну чи за допомогою кухонної машини.

Читайте також: Тонке тісто без зайвого жиру: як приготувати смачні чебуреки з пухирцями.

Потім перекладаємо тісто в пакет або загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, готуємо начинку і можна приступати до ліплення.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як смачно приготувати смажені стрілки часнику: простий сезонний рецепт.
  2. Безалкогольний мохіто – популярний літній коктейль: як його приготувати.
  3. Хрумке та запашне: рецепт пісочного печива на маслі з лимонною цедрою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами