Практично у кожної досвідченої господині є свій фірмовий рецепт тіста: хтось робить його на кефірі, хтось з яйцем і холодною водою, а інші віддають перевагу листковому дріжджовому, яке можна заморозити для випічки. theLime ділиться простим рецептом заварного тіста на окропі.
Інгредієнти: окріп (200 мл), яйце (1 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (360 г), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
У глибоку ємність розбиваємо яйце, висипаємо сіль і вливаємо рослинну олію. Ретельно перемішуємо і вливаємо окріп.
У ємність для замішування тіста висипаємо просіяне через сито борошно. Формуємо в ньому лунку та виливаємо яєчну суміш. Починаємо замішувати тісто вручну чи за допомогою кухонної машини.
Читайте також: Тонке тісто без зайвого жиру: як приготувати смачні чебуреки з пухирцями.
Потім перекладаємо тісто в пакет або загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, готуємо начинку і можна приступати до ліплення.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальне тісто на піцу, щоб була як у піцерії.
- Читайте також на theLime, як приготувати еластичне тісто, яке підходить для вареників, пельменів та чебуреків.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно приготувати смажені стрілки часнику: простий сезонний рецепт.
- Безалкогольний мохіто – популярний літній коктейль: як його приготувати.
- Хрумке та запашне: рецепт пісочного печива на маслі з лимонною цедрою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.