Влітку кожна господиня намагається балувати свою родину смачними та корисними стравами із сезонних овочів. І якщо ви вже готували смажені стрілки часнику, поекспериментуйте та заморозьте на зиму соус-намазку з них. theLime підібрав простий рецепт.
Часникові стрілки – це бутони, що не розкрилися, квіток часнику, які зрізаються для кращого розвитку часникової цибулини. Вони їстівні, смачні, багаті на вітаміни і мінерали.
Інгредієнти: часникові стрілки (150 г), рослинна олія (120 г), сіль, перець, лимонна кислота (1 ч. л.).
Приготування:
Миємо часникові стрілки під проточною водою і викладаємо їх на паперові рушники. Видаляємо жорстку частину та насіннєву коробочку.
Подрібнюємо їх ножем на дрібні шматочки.
Читайте також: Маринуємо вдома стрілки часнику: простий рецепт закуски та поради.
Викладаємо в чашу блендера, додаємо рослинну олію.
Збиваємо масу до однорідності, додаємо спеції та лимонну кислоту. Знову збиваємо за допомогою блендера до одержання однорідного соусу.
Насолоджуватися таким соусом можна відразу ж або зробити заготовку і заморозити на зиму, переклавши в невеликі порційні ємності або пакет-слайдер.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати часникові стрілки з яйцем.
- Читайте також на theLime, що приготувати на початку червня: салат з редиски та яєць та інші сезонні рецепти.
Цікаві новини для вас:
- Швидкий рецепт хрумких малосольних огірків: будуть готові за 3-4 години.
- Рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин чи агар-агар.
- Швидкий та смачний сніданок: як приготувати гарячі бутерброди з кабачком та сиром моцарела.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.