Лайм

Що приготувати з часникових стрілок: рецепт смачної заготовки на зиму

Візьміть собі на замітку

Влітку кожна господиня намагається балувати свою родину смачними та корисними стравами із сезонних овочів. І якщо ви вже готували смажені стрілки часнику, поекспериментуйте та заморозьте на зиму соус-намазку з них. theLime підібрав простий рецепт.

Часникові стрілки це бутони, що не розкрилися, квіток часнику, які зрізаються для кращого розвитку часникової цибулини. Вони їстівні, смачні, багаті на вітаміни і мінерали.

Фото: instagram.com/zablydshiy

Інгредієнти: часникові стрілки (150 г), рослинна олія (120 г), сіль, перець, лимонна кислота (1 ч. л.).

Приготування:

Миємо часникові стрілки під проточною водою і викладаємо їх на паперові рушники. Видаляємо жорстку частину та насіннєву коробочку.

Подрібнюємо їх ножем на дрібні шматочки.

Читайте також: Маринуємо вдома стрілки часнику: простий рецепт закуски та поради.

Викладаємо в чашу блендера, додаємо рослинну олію.

Збиваємо масу до однорідності, додаємо спеції та лимонну кислоту. Знову збиваємо за допомогою блендера до одержання однорідного соусу.

Насолоджуватися таким соусом можна відразу ж або зробити заготовку і заморозити на зиму, переклавши в невеликі порційні ємності або пакет-слайдер.

Фото: скріншот із youtube.com

Цікаві новини для вас:

  1. Швидкий рецепт хрумких малосольних огірків: будуть готові за 3-4 години.
  2. Рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин чи агар-агар.
  3. Швидкий та смачний сніданок: як приготувати гарячі бутерброди з кабачком та сиром моцарела.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні