Лайм

Як смачно приготувати смажені стрілки часнику: простий сезонний рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Влітку багато господинь намагаються експериментувати із сезонними продуктами. І якщо ви вже робили мариновані стрілки часнику, цього разу приготуйте їх на сковороді. theLime ділиться простим рецептом.

Часникові стрілки це бутони, що не розкрилися, квіток часнику, які зрізаються для кращого розвитку часникової цибулини. Вони їстівні, смачні, багаті вітамінами і мінералами.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: стрілки часнику (400-500 г), вершкове масло (50 г), сметана 15% (3 ст.), сіль, перець, спеції.

Приготування:

Відрізаємо у стрілок часнику верхню частину (бутон), вона нам не знадобиться. Потім нарізаємо стебла на довільні шматочки.

Читайте також: Як смачно приготувати часникові стрілки із яйцем: простий рецепт.

Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, додаємо нарізані стрілки часнику і 3 ст. л. води. Тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин під кришкою. Періодично перемішуємо.

Коли стрілки змінять колір, додаємо сметану, сіль, перець. Перемішуємо і тушкуємо ще приблизно 5 хвилин.

Подаємо часникові стрілки до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/katrin_kupina_ph

Цікаві новини для вас:

  1. Італійський варіант тертого пирога: як приготувати сбрічолату з полуницею і сиром.
  2. З горіхами і сухофруктами: як приготувати смачні домашні цукерки без цукру.
  3. Ліниві голубці з рисом і капустою: як приготувати на плиті традиційну українську страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати