В Україні розпочинається сезон свіжих ягід та овочів, і під час переходу на літнє меню люди шукають корисні рецепти "зелених" страв. Раніше ми розповідали, як приготувати зелений борщ із щавлем, а тепер підібрали варіанти простих та смачних салатів. Вони можуть стати частиною простої і легкої вечері.
Салат із редиски з яйцем
Часто такий салат називають "червневим", оскільки в його складі є свіжа редиска, зелена цибуля та кріп, - все, що росте у червні. Візьміть 6-8 великих редисок, кілька пір'їн цибулі, маленький пучок кропу, відваріть круто два яйця. Наріжте всі інгредієнти, заправте соусом на власний смак. Підійде як сметана із гірчицею, так і майонез. Додайте сіль і перець за смаком і ретельно перемішайте.
Читайте також: Густий домашній майонез можна приготувати без яєць: як це зробити.
Салат із молодої капусти
У червні відкривається сезон молодої капусти. Приготуйте з неї хрумкий освіжаючий салат із морквою та яблуками. Капусту дрібно наріжте, моркву натріть на тертці, яблука очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Додайте подрібнену зелену цибулю та кріп. Заправте салат оливковою олією та столовою ложкою лимонного соку. Перемішайте і посипте зверху насінням або горішками.
Салат із полуницею та шпинатом
Такий салат варто скуштувати до закінчення сезону полуниці. 150 г свіжих ягід помийте, очистіть від хвостиків, розріжте на половинки або четвертинки. Один пучок молодого шпинату промийте і розкладіть листя на тарілці, зверху викладіть полуницю. Приготуйте заправку із 1 ст. ложки соєвого соусу, половини ч. ложки цукру, 2 ст. ложок оливкової олії. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився, і полийте салат. Зверху посипте його волоськими горіхами.
Раніше ми розповідали, який інгредієнт додати в окрошку, щоб вона була до смаку як ресторанне блюдо.