Лайм

Що готувати на початку червня: салат з редиски і яєць та інші сезонні рецепти

Додайте свіжі овочі до меню

В Україні розпочинається сезон свіжих ягід та овочів, і під час переходу на літнє меню люди шукають корисні рецепти "зелених" страв. Раніше ми розповідали, як приготувати зелений борщ із щавлем, а тепер підібрали варіанти простих та смачних салатів. Вони можуть стати частиною простої і легкої вечері.

Салат із редиски з яйцем

Часто такий салат називають "червневим", оскільки в його складі є свіжа редиска, зелена цибуля та кріп, - все, що росте у червні. Візьміть 6-8 великих редисок, кілька пір'їн цибулі, маленький пучок кропу, відваріть круто два яйця. Наріжте всі інгредієнти, заправте соусом на власний смак. Підійде як сметана із гірчицею, так і майонез. Додайте сіль і перець за смаком і ретельно перемішайте.

Фото: instagram.com/recepty_prostofood/

Читайте також: Густий домашній майонез можна приготувати без яєць: як це зробити.

Салат із молодої капусти

У червні відкривається сезон молодої капусти. Приготуйте з неї хрумкий освіжаючий салат із морквою та яблуками. Капусту дрібно наріжте, моркву натріть на тертці, яблука очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Додайте подрібнену зелену цибулю та кріп. Заправте салат оливковою олією та столовою ложкою лимонного соку. Перемішайте і посипте зверху насінням або горішками.

Фото: instagram.com/gutkakatya/

Салат із полуницею та шпинатом

Такий салат варто скуштувати до закінчення сезону полуниці. 150 г свіжих ягід помийте, очистіть від хвостиків, розріжте на половинки або четвертинки. Один пучок молодого шпинату промийте і розкладіть листя на тарілці, зверху викладіть полуницю. Приготуйте заправку із 1 ст. ложки соєвого соусу, половини ч. ложки цукру, 2 ст. ложок оливкової олії. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився, і полийте салат. Зверху посипте його волоськими горіхами.

Фото: Getty Images

Раніше ми розповідали, який інгредієнт додати в окрошку, щоб вона була до смаку як ресторанне блюдо.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці