Лайм

Рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар

Поекспериментуйте на дозвіллі

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними і за півроку, спробуйте зробити прості заготовки. Наприклад, можна закрити джем з базиліком або варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди. theLime також ділиться простим рецептом полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г), лимонний сік (1-2 ст. л.).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і включаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо в каструлі з водою 10-15 хвилин.

Полуницю перебираємо, викидаємо ягоди, що підгнили або перестигли, а також плодоніжки з листочками. Промиваємо їх у проточній воді від пилу та бруду, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Це можна зробити декілька разів.

Читайте також: Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр із крохмалем.

Подрібнюємо полуницю за допомогою блендера. Потім додаємо цукор і ще раз збиваємо.

Ставимо на плиту каструлю або сковороду з високими бортиками та проварюємо полуницю на слабкому вогні, час від часу перемішуючи дерев'яною лопаткою.

Після того, як полунична маса проварилася 2-4 хвилини, додаємо лимонний сік. Періодично знімаємо піну, що утворилася зверху. Варимо приблизно 30-35 хвилин або доти, поки джем із полуниці не загусне.

Потім розливаємо гаряче полуничне варення у підготовлені стерильні банки. Закриваємо герметично кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо рушником, пледом або ковдрою.

Подаємо ароматний джем з полуниці без загусників до млинців, оладок та панкейків.

Цікаві новини для вас:

  1. Швидкий та смачний сніданок: як приготувати гарячі бутерброди з кабачком та сиром моцарела.
  2. Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх із часником і зеленню.
  3. Лілія Ребрик поділилася простим рецептом пухкого яблучного пирога.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні