Лайм

Рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар

Поекспериментуйте на дозвіллі

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними і за півроку, спробуйте зробити прості заготовки. Наприклад, можна закрити джем з базиліком або варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди. theLime також ділиться простим рецептом полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г), лимонний сік (1-2 ст. л.).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і включаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо в каструлі з водою 10-15 хвилин.

Полуницю перебираємо, викидаємо ягоди, що підгнили або перестигли, а також плодоніжки з листочками. Промиваємо їх у проточній воді від пилу та бруду, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Це можна зробити декілька разів.

Читайте також: Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр із крохмалем.

Подрібнюємо полуницю за допомогою блендера. Потім додаємо цукор і ще раз збиваємо.

Ставимо на плиту каструлю або сковороду з високими бортиками та проварюємо полуницю на слабкому вогні, час від часу перемішуючи дерев'яною лопаткою.

Після того, як полунична маса проварилася 2-4 хвилини, додаємо лимонний сік. Періодично знімаємо піну, що утворилася зверху. Варимо приблизно 30-35 хвилин або доти, поки джем із полуниці не загусне.

Потім розливаємо гаряче полуничне варення у підготовлені стерильні банки. Закриваємо герметично кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо рушником, пледом або ковдрою.

Подаємо ароматний джем з полуниці без загусників до млинців, оладок та панкейків.

Цікаві новини для вас:

  1. Швидкий та смачний сніданок: як приготувати гарячі бутерброди з кабачком та сиром моцарела.
  2. Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх із часником і зеленню.
  3. Лілія Ребрик поділилася простим рецептом пухкого яблучного пирога.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу