img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Джем з полуниці рецепт - як приготувати полуничне варення з цукром і лимонним соком
Поекспериментуйте на дозвіллі

Рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар

Пʼятниця, 16 червня 2023, 08:13
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними і за півроку, спробуйте зробити прості заготовки. Наприклад, можна закрити джем з базиліком або варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди. theLime також ділиться простим рецептом полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г), лимонний сік (1-2 ст. л.).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і включаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо в каструлі з водою 10-15 хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Полуницю перебираємо, викидаємо ягоди, що підгнили або перестигли, а також плодоніжки з листочками. Промиваємо їх у проточній воді від пилу та бруду, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Це можна зробити декілька разів.

Читайте також: Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр із крохмалем.

Подрібнюємо полуницю за допомогою блендера. Потім додаємо цукор і ще раз збиваємо.

Ставимо на плиту каструлю або сковороду з високими бортиками та проварюємо полуницю на слабкому вогні, час від часу перемішуючи дерев'яною лопаткою.

Після того, як полунична маса проварилася 2-4 хвилини, додаємо лимонний сік. Періодично знімаємо піну, що утворилася зверху. Варимо приблизно 30-35 хвилин або доти, поки джем із полуниці не загусне.

Потім розливаємо гаряче полуничне варення у підготовлені стерильні банки. Закриваємо герметично кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо рушником, пледом або ковдрою.

Подаємо ароматний джем з полуниці без загусників до млинців, оладок та панкейків.

Цікаві новини для вас:

  1. Швидкий та смачний сніданок: як приготувати гарячі бутерброди з кабачком та сиром моцарела.
  2. Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх із часником і зеленню.
  3. Лілія Ребрик поділилася простим рецептом пухкого яблучного пирога.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Джем з полуниці рецепт - як приготувати полуничне варення з цукром і лимонним соком
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Джем з полуниці рецепт - як приготувати полуничне варення з цукром і лимонним соком
Поекспериментуйте на дозвіллі

Рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар

Пʼятниця, 16 червня 2023, 08:13
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними і за півроку, спробуйте зробити прості заготовки. Наприклад, можна закрити джем з базиліком або варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди. theLime також ділиться простим рецептом полуничного джему, для якого не потрібен желатин або агар-агар.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (800 г), лимонний сік (1-2 ст. л.).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і включаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо в каструлі з водою 10-15 хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Полуницю перебираємо, викидаємо ягоди, що підгнили або перестигли, а також плодоніжки з листочками. Промиваємо їх у проточній воді від пилу та бруду, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Це можна зробити декілька разів.

Читайте також: Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр із крохмалем.

Подрібнюємо полуницю за допомогою блендера. Потім додаємо цукор і ще раз збиваємо.

Ставимо на плиту каструлю або сковороду з високими бортиками та проварюємо полуницю на слабкому вогні, час від часу перемішуючи дерев'яною лопаткою.

Після того, як полунична маса проварилася 2-4 хвилини, додаємо лимонний сік. Періодично знімаємо піну, що утворилася зверху. Варимо приблизно 30-35 хвилин або доти, поки джем із полуниці не загусне.

Потім розливаємо гаряче полуничне варення у підготовлені стерильні банки. Закриваємо герметично кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо рушником, пледом або ковдрою.

Подаємо ароматний джем з полуниці без загусників до млинців, оладок та панкейків.

Цікаві новини для вас:

  1. Швидкий та смачний сніданок: як приготувати гарячі бутерброди з кабачком та сиром моцарела.
  2. Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх із часником і зеленню.
  3. Лілія Ребрик поділилася простим рецептом пухкого яблучного пирога.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••