Лайм

Ідеальний напій для спеки: як приготувати безалкогольний полуничний мохіто

Рецепт літнього коктейлю

Мохіто – класичний літній коктейль родом із Куби. В оригіналі він готується із соком лайма, цукром, листям м'яти, ромом та газованою водою, але популярністю користуються і безалкогольні варіанти напою. Червень - розпал сезону полуниці, тому theLime підібрав рецепт полуничного мохіто з додаванням свіжих ягід.

Інгредієнти для коктейлю: 5 великих та соковитих ягід полуниці, 3 часточки лайма або лимона, жменя листя м'яти, 2 ст. ложки цукрового сиропу, лід, спрайт чи інша газована вода.

Читайте також: Як зробити воду холодною, якщо немає льоду: 6 способів, які стануть у нагоді влітку.

Фото: Getty Images

Приготування полуничного мохіто

Спочатку робимо цукровий сироп. Для цього цукор та воду розводимо в пропорції 1:1 у каструльці, нагріваємо на повільному вогні і помішуємо, поки цукор не розчиниться. Коли вода закипить, перемішуємо сироп ще 2 хвилини, після чого вимикаємо вогонь та охолоджуємо.

Полуницю ретельно миємо, видаляємо плодоніжку і кладемо в глибоку ємність. Додаємо часточки лайма або лимона, листочки м'яти та цукровий сироп. Заливаємо охолодженим спрайтом чи газованою водою. Товкачкою злегка зминаємо інгредієнти, щоб лайм і полуниця пустили сік, після чого коктейль переливаємо в келих і додаємо кубики льоду.

Перед подачею прикрасити келих можна полуницею або скибочкою лайма - на власний смак.

Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний лимонад у домашніх умовах.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні