У липні особливою популярністю користуються рецепти солоних огірків. Хтось віддає перевагу маринованим та квашеним огіркам на зиму, а комусь більше подобаються малосольні. Підібрали для вас два перевірені рецепти, які дозволять швидко приготувати хрусткі огірочки - освіжаючу літню закуску.
Малосольні огірки у пакеті
Інгредієнти: 500 г огірків, 2-3 зубчики часнику, пучок кропу, половина ст. ложки солі, чорний мелений або свіжий перець за смаком.
Приготування: Зрізаємо кінчики огірків і розділяємо їх на 4 частини. Складаємо в щільний поліетиленовий пакет, додаємо нарізаний кружальцями часник і дрібно нашаткований кріп. Потім солимо всі інгредієнти, додаємо перець. Зав'язуємо пакет і ретельно струшуємо, щоб усі інгредієнти перемішалися. Ставимо в холодильник на ніч, і вже вранці вони будуть готові до вживання. Мінімальний термін приготування малосольних огірків у пакеті - 4-5 годин.
Читайте також: Чому квашені огірки стають м'якими та порожніми всередині: поради, як цього уникнути.
Малосольні огірки у 3-літровій банці
Інгредієнти: 1,5 кг огірків, 2 пучки кропу, 2 ст. ложки солі, 1 головка часнику, 2 корінці хрону, 5-6 листя смородини, 1-2 горошинки запашного перцю.
Приготування: Візьміть молоді зелені огірочки без жовтизни середнього розміру, замочіть у воді на кілька годин, після чого добре промийте. Очистіть два корінці хрону. На дно чистої 3-літрової банки викладіть пучок кропу (бажано - з суцвіттями), зубчики часнику (половину головки), 1 нарізаний корінець хрону. З огірків зрізаємо кінчики, проколюємо ножем посередині і щільно укладаємо в банку. Зверху залишаємо місце, щоб покласти листя смородини, залишок хрону, часнику, запашний перець та ще один пучок кропу. Солимо і заливаємо гарячою водою (близько 80-90 градусів). Прибираємо банку на один день, після чого хрусткі огірки будуть готові до вживання.
- Раніше ми розповідали, як закрити на зиму мариновані огірки з кабачками.