Липень – сезон молодих овочів, і господині намагаються закривати їх на зиму різними способами. Хтось вважає за краще маринувати огірки, хтось – закриває у банках з кетчупом чилі, а інші – четвертинками із часником та петрушкою. theLime підібрав також простий рецепт хрумких квашених огірків на зиму.
Інгредієнти на 3-літрову банку: огірки (2 кг), кріп (парасольки), часник (4 зубчики), перець чорний (5 горошин), лавровий лист (1 шт.), листя хрону.
Інгредієнти для розсолу: вода (1,5 л), сіль (100 г).
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Замочуємо їх у ванній або у великому тазу в прохолодній воді – приблизно на 6-8 годин. Потім викладаємо на паперові або звичайні рушники, щоб увібралася зайва волога. За бажанням можна зрізати на огірках кінчики.
Банки споліскуємо у проточній воді з миючим засобом або содою.
Для розсолу беремо воду і розчиняємо у ній сіль, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
Викладаємо половину зелені та спеції на дно банки, потім огірки, заливаємо розсолом, зверху кладемо зелень, що залишилася.
Читайте також: Чому квашені огірки стають м'якими та порожніми всередині: поради, як цього уникнути.
Потім банки потрібно накрити капроновими або металевими кришками – так, щоб був доступ повітря. Залишаємо кваситися при кімнатній температурі на 3-4 дні. Розсіл за цей час повинен стати каламутним, може пінитися і витікати. Приблизно на 4-й день огірки будуть готові – їх можна їсти або законсервувати.
Щоб закрити квашені огірки в банках на зиму, зливаємо розсіл в каструлю і кип'ятимо його. Заливаємо гарячий розсіл назад у банки з огірками і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання, укутуємо пледом або ковдрою. Через добу прибираємо банки з консервацією у льох чи підвал.
- Раніше ми розповіли, чому вибухають банки з огірками та як цього уникнути.
- Читайте також на theLime, як приготувати хрусткі малосольні огірки за добу.
Цікаві новини для вас:
- Ця заготовка на зиму стала хітом: рецепт маринованих кабачків, що виходять як гриби.
- Простий рецепт кабачкової ікри із майонезом, яку варто приготувати на зиму.
- Рецепт кабачкових рулетиків із плавленим сиром, які дуже легко готуються.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.