Лайм

Огірки з кетчупом чилі – найпопулярніший рецепт на зиму: як їх приготувати

Побалуйте близьких пікантною закускою

Кожна досвідчена господиня має свій улюблений рецепт заготовки на зиму з огірків: хтось маринує їх, інші закривають четвертинками з часником і петрушкою, а треті віддають перевагу смачному асорті з помідорів і огірків. theLime також підібрав для вас простий рецепт огірків із кетчупом чилі, який у мережі називають "рецептом Торчин".

Фото: instagram.com/banderovka_

Інгредієнти на 5 банок по 1 л: огірки (2 кг), вода (7 склянок), оцет (1 склянка), цукор (1 склянка), сіль (2 ст. л.), кетчуп чилі (6-8 ст. л.), гвоздика (5 шт.), запашний перець горошком (5 шт.), чорний перець горошком (5 шт.).

Приготування:

Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Замочуємо їх у ванній або у великому тазу в прохолодній воді – приблизно на 2-3 години. Потім викладаємо на паперові або звичайні рушники, щоб увібралася зайва волога.

Заздалегідь готуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці при температурі 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

На дно кожної банки викладаємо запашний та чорний перці горошком, а також гвоздику. За бажанням можна додати листя вишні, хрону, смородини, суцвіття кропу, лавровий лист і часник, розрізаний на кілька частин.

Потім викладаємо в банку огірки – на одну літрову знадобиться приблизно 400 г.

Читайте також: Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.

Для маринаду беремо каструлю, виливаємо в неї відфільтровану воду та ставимо на плиту. Додаємо в неї сіль, цукор, перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Слідом – кетчуп чилі, доводимо все разом до кипіння, потім вливаємо оцет. Тримаємо на плиті ще буквально 1 хвилину та знімаємо з вогню.

Заливаємо огірки в банках киплячим маринадом.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин після закипання води.

Акуратно дістаємо банки, притримуючи їх прихваткою або рукавичками, щоби не обпектися. Закриваємо або закочуємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або махровим рушником. Чекаємо, поки вони охолонуть - на це знадобиться приблизно 1 день, потім прибираємо в темне місце, холодильник або льох.

Взимку відкриваємо баночку з огірками з кетчупом чилі та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/kulbaba_zefir

Цікаві новини для вас:

  1. Фаршировані кабачки-човники - популярний рецепт: як приготувати їх у духовці.
  2. Зелений щавлевий борщ – смачна українська страва: як приготувати його на обід.
  3. Як приготувати солодкий домашній квас із цикорієм: рецепт на 3 літри напою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити