Лайм

Смачна консервація на зиму: як закрити мариновані огірки з кабачками

Урізноманітніть своє меню новою заготовкою

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та росту цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок огірків з кетчупом чилі або Ніжинського салату, цього разу зробіть мариновані огірки з кабачками. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: скріншот із відео в youtube.com

Інгредієнти: кабачки та огірки (2 кг), морква (1 шт.), петрушка (зелень), кріп (зелень), листя смородини та вишні, лист хрону, чорний перець (24 горошин), запашний перець (9 горошин), лавровий лист.

Інгредієнти маринаду: вода (1,5 л), сіль (3 ст. л.), цукор (3 ст. л.), оцет 9% (100 мл).

Приготування:

На самому початку промиваємо під проточною водою зелень.

Банки заздалегідь миємо у воді з харчовою содою або рідким миючим засобом і витираємо насухо.

У кожну банку кладемо зелень петрушки та кропу, листя смородини та вишні, шматочок листка хрону та лаврового листка, а також по 8 горошин чорного перцю та 3 горошини запашного.

Огірки, моркву та кабачки промиваємо у проточній воді та очищаємо. Нарізаємо їх кружечками чи брусочками – як більше подобається.

Читайте також: Як закрити огірки по-королівськи: рецепт салату на зиму.

Для приготування маринаду каструлю з водою ставимо на плиту, додаємо в неї сіль та цукор. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Як тільки маринад почне кипіти, доливаємо 9-відсотковий столовий оцет.

Потім киплячим маринадом акуратно заливаємо овочі в банках.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 12-15 хвилин після закипання води.

Потім акуратно дістаємо і закочуємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або махровим рушником. Чекаємо, поки вони охолонуть на це знадобиться приблизно 1 день, потім прибираємо мариновані овочі в темне місце, холодильник або погріб.

А восени чи взимку дістаємо баночку з кабачками та огірками. Подавати такий салат можна до різних гарнірів, а також м'ясних та рибних страв.

Цікаві новини для вас:

  1. Як закрити хрумкі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.
  2. Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі.
  3. Ця заготівка на зиму стала хітом: рецепт маринованих кабачків, що виходять як гриби.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу