Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та росту цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок огірків з кетчупом чилі або Ніжинського салату, цього разу зробіть мариновані огірки з кабачками. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: кабачки та огірки (2 кг), морква (1 шт.), петрушка (зелень), кріп (зелень), листя смородини та вишні, лист хрону, чорний перець (24 горошин), запашний перець (9 горошин), лавровий лист.
Інгредієнти маринаду: вода (1,5 л), сіль (3 ст. л.), цукор (3 ст. л.), оцет 9% (100 мл).
Приготування:
На самому початку промиваємо під проточною водою зелень.
Банки заздалегідь миємо у воді з харчовою содою або рідким миючим засобом і витираємо насухо.
У кожну банку кладемо зелень петрушки та кропу, листя смородини та вишні, шматочок листка хрону та лаврового листка, а також по 8 горошин чорного перцю та 3 горошини запашного.
Огірки, моркву та кабачки промиваємо у проточній воді та очищаємо. Нарізаємо їх кружечками чи брусочками – як більше подобається.
Читайте також: Як закрити огірки по-королівськи: рецепт салату на зиму.
Для приготування маринаду каструлю з водою ставимо на плиту, додаємо в неї сіль та цукор. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Як тільки маринад почне кипіти, доливаємо 9-відсотковий столовий оцет.
Потім киплячим маринадом акуратно заливаємо овочі в банках.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 12-15 хвилин після закипання води.
Потім акуратно дістаємо і закочуємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або махровим рушником. Чекаємо, поки вони охолонуть – на це знадобиться приблизно 1 день, потім прибираємо мариновані овочі в темне місце, холодильник або погріб.
А восени чи взимку дістаємо баночку з кабачками та огірками. Подавати такий салат можна до різних гарнірів, а також м'ясних та рибних страв.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачні огірки по-болгарськи.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму мариновану спаржеву квасолю.
Цікаві новини для вас:
- Як закрити хрумкі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.
- Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі.
- Ця заготівка на зиму стала хітом: рецепт маринованих кабачків, що виходять як гриби.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.