Лайм

Прати не потрібно: сухі методи, які допоможуть позбутися плям на білих кедах

Поверніть улюбленому взуттю початкову білизну

Білі кеди – справжній must have літнього сезону. Однак біле взуття рано чи пізно втрачає свій первісний вигляд і стає сірим від бруду, що в'ївся. Повернути кедам колишню білизну можна кількома способами: машинним або ручним пранням та сухими методами. У цьому матеріалі докладніше розповімо про другий спосіб.

Фото: unsplash.com

Суха чистка взуття - найбезпечніший метод, оскільки виріб не знаходиться довго у воді. Сухий спосіб найкраще підходить для взуття із натуральних матеріалів і тканини. Для цього використовують оцет, лимонний сік, зубну пасту, перекис водню, картопляний крохмаль, молоко та інші засоби, які знайдуться у кожному домі.

Читайте також: Як правильно прати кросівки в пральній машині, щоб були як нові.

Як почистити білі кеди - найпопулярніші способи:

  1. Візьміть у рівних пропорціях лимонний сік, перекис водню та оцет. Змішайте інгредієнти та отриману кашку нанесіть на забруднені ділянки. Залиште на 30 хвилин. Потім змийте чистою водою.
  2. Приготуйте суміш із соди та оцту (1:1) і змочіть у ній поролонову губку. Пройдіться по брудній поверхні. Чистою губкою або щіткою з м'яким ворсом видаліть залишки забруднення.
  3. Щоб позбавитися від жирних плям на кедах, вам знадобиться пральний порошок і засоб для виведення плям. Змішайте їх у рівних пропорціях та обробіть поверхню взуття та підошву. Через 20 хвилин змийте водою.
  4. Серед сучасних методів користується популярністю біла фарба. Її наносять на очищену поверхню взуття та сушать у природних умовах 72 години.

Фото: Getty Images

Чистка замшевого взуття

  • Спеціальною щіткою з дрібним ворсом очистіть поверхню від пилу та бруду, гумкою обробіть підошву.
  • Якщо підручні засоби не допомагають, скористайтесь магазинним очисником. Піну нанесіть рівним шаром на кросівки та залиште на 5 хвилин. Після чого залишки засобу заберіть чистою губкою.
  • Для сильних забруднень суха чистка не завжди ефективна, тому візьміть до уваги вологий спосіб. До мильного розчину додайте кілька крапель нашатирного спирту. В отриманій суміші змочіть м'яку тканину та протріть проблемні ділянки.

Читайте також: Як правильно чистити і сушити замшеві кросівки, щоб не було розводів і плям.

Як почистити шкіряні кросівки сухим способом

Шкіряні кросівки не рекомендується прати та замочувати у воді, оскільки можуть з'явитися жовті плями, а сам матеріал може огрубіти. Тому їм підходить лише суха чистка.

Для чистки виробів зі шкіри без прання вам знадобиться картопляний крохмаль та молоко. Змішайте в рівних пропорціях і отриманий склад нанесіть на взуття. Через півгодини змийте водою, залишки заберіть вологою ганчіркою. Просушіть на сонці, після чого нанесіть на поверхню прозорий крем або віск.

Фото: unsplash.com

Раніше ми розповідали, як швидко відіпрати білі шнурки від бруду: 7 засобів, які не підведуть.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників