Лайм

Як правильно прати білі кеди, щоб не залишилося розводів і плям: важливі поради

Дотримуйтесь рекомендацій, щоб не зіпсувати взуття

Білі кросівки та кеди - класика взуттєвої моди, тому влітку їх носить багато людей. Однак варто хоч раз неправильно випрати брудні парусинові кеди, як на них з'являються стійкі жовті плями. Вивести їх буває важко, і в цьому матеріалі ми зібрали рекомендації, які допоможуть вирішити проблему.

Перед пранням вийміть із взуття шнурки та протріть його поверхню м'якою сухою щіткою. Важливо акуратно видалити бруд і сміття із зовнішнього боку кросівок, щоб запобігти подальшому фарбуванню в процесі прання.

Приготуйте розчин для чищення: змішайте невелику кількість прального порошку або засобу для миття посуду з теплою водою у мисці або тазу. Не використовуйте агресивні хімікати для відбілювання, оскільки вони можуть пошкодити матеріал.

Чим також: Чим вивести бруд з кросівок, щоб не прати їх повністю: прості лайфхаки.

Зробіть чистячу пасту, змішавши харчову соду з невеликою кількістю оцту. Нанесіть її на забруднені ділянки, акуратно потріть зубною щіткою. Промийте водою і дайте кедам висохнути на повітрі. Цей метод може видалити стійкі плями та відновити білизну парусинового взуття.

Використовуйте білу зубну пасту для точкової обробки плям на білих кедах. Нанесіть невелику кількість засобу безпосередньо на пляму та обережно потріть. Ретельно промийте водою та залиште сохнути на повітрі.

Лимонний сік - це натуральний відбілювач, який допоможе позбутися плям на кедах. Змішайте в мисці рівні частини лимонного соку та води, опустіть у розчин чисту тканину або губку, акуратно потріть поверхню кросівок. Промийте водою та висушіть.

Очищуйте не всю поверхню за раз, а кожну пляму окремо. Використовуйте щітку з м'якою щетиною, щоб акуратно почистити забруднені ділянки. Намагайтеся не терти дуже сильно, щоб не пошкодити матеріал.

Читайте також: Як зробити дезодорант для взуття своїми руками: топ-3 простих способів.

Періть шнурки окремо. Якщо вони білі і теж потребують чищення, ви можете замочити їх у мильному розчині або покласти в мішок для прання і випрати разом з кросівками у машинці.

Залежно від матеріалу ваших кросівок, ви можете прати їх вручну або в машинці. У разі машинного прання покладіть кеди та шнурки у сітчастий мішок, щоб захистити їх у барабані. Поставте делікатний або ручний прання з холодною водою. Додайте у відсік для порошку трохи харчової соди, щоб відбілити та дезодорувати ваші кеди.

Якщо білі кеди трохи змінили колір, помістіть їх під прямі сонячні промені на кілька годин після прання. Сонячне світло має природний відбілюючий ефект і може допомогти позбутися пожовтіння або плям на тканині.

Читайте також: Як позбутися плям і розводів на світлому замшевому взутті: несподівані лайфхаки.

Щоб ваші білі парусинові кросівки залишалися чистими довше, нанесіть захисний спрей для тканини. Він створить бар'єр, який відштовхує воду та бруд.

Не забувайте завжди перевіряти інструкції з догляду, надані виробником, перш ніж використовувати будь-які методи очищення. Крім того, деякі кеди можуть мати шкіряні або замшеві вставки, які потребують особливого догляду.

Раніше ми розповідали, як захистити одяг від молі влітку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр