Лайм

Важливе правило довгого зберігання часнику, яке порушує більшість людей

Запам'ятайте ці прості поради

Часник - пряна рослина, яка використовується не лише в їжу, але й для боротьби з домашніми шкідниками, тому важливо максимально довго зберегти врожай. При правильному зберіганні часник лежатиме до шести місяців. Експерти видання Express.co.uk назвали правило, яке дозволить продовжити життя часнику в домашніх умовах.

Читайте також: Як визначити, що часник достиг, і його час викопувати: не проґавте цей момент.

На перший погляд часник здається витривалим через свою структуру, але його ніжні зубчики можуть швидко стати м'якими і висохнути навіть при правильному зберіганні – у темному прохолодному місці. За словами експертів з продуктів харчування, ключ до продовження терміну зберігання – це зберігання їх разом.

Фото: pixabay.com

Не розбирайте часник на часточки, якщо не збираєтеся одразу їх використовувати – зберігайте в голівках. Поки соковиті зубки залишаються разом, ймовірність швидкого псування дуже мала. За умови, звичайно, що довкілля правильне.

Експерти рекомендують зберігати часник у кошиках, сітчастих мішках та контейнерах, що пропускають повітря. Також як цибуля і картопля часник віддає перевагу кухонним шафам, а не холодильникам, які занадто вологі для ніжних зубчиків.

Читайте також: Щоб не витрачатися на цибулю взимку, слід правильно закладати її на зберігання: корисні поради.

За словами експертів, температура в холодильнику може фактично "імітувати осінь" для часнику та спонукати його проростати. І хоча ці паростки їстівні, вони мають неприємний "гіркий смак".

Тому прохолодні, але не холодні темні місця ідеально підходять для свіжого часнику. Це можуть бути кухонні шафи, якщо вони захищені від прямих сонячних променів і мають постійну температуру.

У сухому прохолодному місці головки часнику зберігатимуться від чотирьох до шести місяців. Як тільки зубці від'єднуються від усієї цибулини, термін її зберігання починає знижуватися.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, як зберігати огірки, щоб вони довше залишалися свіжими.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього