Лайм

Експерт розкрила секрет довгого зберігання сиру в холодильнику, щоб він не зацвів

Дієвий лайфхак, який має знати кожен

Кожна господиня прагне підтримувати порядок та чистоту в будинку, а також готувати для своєї родини корисні страви. Однак часто через недотримання правил зберігання багато хто стикається з поширеною проблемою продукти починають псуватися навіть у холодильнику. І якщо ви знаєте, що покласти в молоко, щоб воно довше не скисало, візьміть собі на замітку простий лайфхак, завдяки якому сир не покриватиметься пліснявою.

Читайте також: Топ-4 кухонні лайфхаки, які допоможуть зберегти хліб від плісняви.

Напевно, кожен із нас допускав таку помилку: купивши шматочок твердого сиру в супермаркеті чи на базарі, залишив зберігати його в харчовій плівці, а за кілька днів на ньому можна було виявити цвіль. Справа в тому, що так не варто робити.

Фото: Getty Images

Патриція Майкельсон з La Fromagerie (Лондон) пояснила у коментарі виданню Express.co.uk , що є всього кілька основних правил, яким потрібно слідувати, щоб сир залишався свіжим.

За словами експерта, щоб продукт довше залишався свіжим і не пліснявів, його потрібно обернути у вощений папір або пергаментну бумагу і покласти в ємність, що герметично закривається.

"Завжди двічі загортайте сир – в ідеалі у вощений папір чи пергамент для випічки – і кладіть його у пластиковий контейнер, вистелений вологим кухонним рушником чи тканиною", – зазначила Майкельсон.

Читайте також: Як рівно нарізати сир однаковими трикутниками: кулінарний лайфхак.

Також необхідно розкласти поруч із сиром два кубики цукру, закрити контейнер та поставити в холодильник. Кубики цукру регулюють атмосферу всередині коробки, що допомагає зберегти сир якнайдовше свіжим. Слід зазначити, що кубики з часом розтануть, і їх слід замінити, якщо на цей момент сир ще не буде з'їдений.

Патрісія також рекомендувала тримати контейнер на верхній полиці холодильника, де температура найкраще регулюється.

Фото: Pixabay

Цікаві новини для вас:

  1. Розумний метод із сіллю допоможе довго зберігати часник у домашніх умовах.
  2. Коли збирати озиму цибулю, щоб не переспіла і не почала гнити.
  3. Як правильно заморозити полуницю, щоб вона зберегла колір, смак та аромат свіжих ягід.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про ветерана війни Терена, який став новим "Холостяком"

Головним героєм Холостяка 13 став військовослужбовець Олександр Терен Будько - що відомо про захисника, який втратив ноги

Сила надихає нас усіх: представник Латвії на "Євробаченні" зворушливо підтримав Україну

Представник Латвії на Євробаченні-2024 співак Dons заспівав українською пісню Teresa & Maria alyona alyona і Jerry Heil - відео

Любов через покоління: мережу розчулило фото хворого Брюса Вілліса з маленькою онучкою

Тяжкохворий Брюс Вілліс показався з маленькою онучкою Луеттою - який вигляд має 69-річний актор, який хворий на деменцію