Лайм

Шкільна мода 2023: стилістка розповіла, яким має бути базовий гардероб школяра

Рекомендації стануть у нагоді батькам

Незабаром стартує новий навчальний рік 2023/2024, в якому українські школярі зможуть навчатися як очно (за наявності укриттів), так і онлайн. Деякі батьки вже зібрали все необхідне для своїх дітей, інші продовжують "доукомплектацію": вибирають рюкзаки, канцтовари і, звичайно ж, одяг для школи. Дитяча стилістка Аліна Захарова розповіла виданню "Фокус", які речі потрібні дитині для базового шкільного гардеробу.

Стилістка нагадала, що одяг для школяра має бути не лише комфортним, а й стильним, щоб дитина почувала себе впевнено серед однолітків. Для цього зовсім не обов'язково надмірно витрачатися.

Читайте також: Підготовка до 1 вересня: скільки коштує зібрати дитину до школи.

Джинси. Цей універсальний та практичний предмет гардеробу допоможе скласти будь-який образ. Оптимально, якщо на джинсах немає зайвих деталей та декору. Чорні або темно-сині штани з деніму можна буде носити навіть у разі суворого дрес-коду в школі.

Фото: Pinterest

Штани або спідниця. У продажу можна знайти безліч стильних та зручних штанів та спідниць. Орієнтуватися варто на правила, які діють у школі. Для менш формального образу можна підібрати штани з кишенями. У 2023 році модним фасоном для дітей і дорослих вважаються штани карго.

Фото: Pinterest

Біла сорочка. Просту білу сорочку можна поєднувати з різними речами, створюючи як святкові, так і повсякденні образи. Носити її можна під піджак, жилет, кардиган чи светр.

Фото: Pinterest

Футболки та поло. Якщо в школі немає суворого дрес-коду, можна підібрати дитині футболку з яскравим принтом. Для класичних образів підійде поло - однотонна футболка з короткою застібкою і комірцем.

Фото: Pinterest

Читайте також: З бантами, стрічками чи косами: яку зачіску зробити дівчинці на 1 вересня.

Кардигани та светри. У холодний сезон школяру не обійтися без зручної, теплої та приємної до тіла кофти. Кардигани із застібкою чи на гудзиках - гарний варіант, адже дитині легко буде знімати та вдягати їх при коливаннях температури.

Фото: Pinterest

Кеди чи туфлі. Зручне взуття дуже важливе, особливо на активний шкільний день, – зазначає стилістка. - Кеди або туфлі на невисоких підборах можуть бути чудовим варіантом. До речі, у 2023 році на піку моди – класичні "шкільні" туфлі лофери.

Аксесуари. Аксесуари дозволять проявитись індивідуальності дитини. Дозвольте школяреві самостійно вибрати собі шарф, ремінь, годинник, бейсболку, панаму або інші деталі, які розкриють його чи її особистість.

Фото: Pinterest

Аліна Захарова наголошує, що для шкільного гардеробу орієнтуватися потрібно не на кількість, а на якість речей. Якщо вони підібрані правильно, школярі зможуть поєднувати їх різними способами.

Дізнайтеся також, які тренди ретро-моди стали популярними у 2023 році: їх усі носять.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня