Лайм

Які тренди ретро-моди стали популярними у 2023 році: їх усі носять

Брюки кльош, штани карго та аксесуари в кольорі металік

У гардеробі кожної дівчини можна знайти сучасні речі, які дуже схожі на той одяг, який носили 40-50 років тому наші бабусі та прабабусі як модно зараз говорити "в стилі ретро". theLime зробив добірку з трендовими речами з минулого, які зараз на піку популярності.

Читайте також: Що буде модним восени 2023 року: головні тренди нового сезону.

Штани та джинси кльош

У 1810 році штани кльош стали невід'ємною частиною гардеробу моряків. Справа в тому, що широка модель штанів давала можливість при раптовому зануренні у воду швидко скинути одяг та випливти з води.

Що стосується назви, то вона має французьке походження: "cloche" означає дзвін. Наприкінці 1960-х розкльошені джинси стали надзвичайно популярними серед молоді, особливо їх любили носити хіпі. Модель цих штанів була в тренді як серед жінок, так і серед чоловіків.

До кінця 1970-х років розмальовані квітами та символічними знаками штани кльош вважалися справжнім символом стилю. Вони також ознаменували епоху 1990-х та 2000-х.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Штани карго

Штани карго це штани прямого крою, іноді можуть бути з резинкою внизу, з накладними об'ємними кишенями на стегнах і великою фурнітурою. Фасон карго з'явивився в 1938 році як частина форми англійських солдатів. В основу дизайну ліг лижний костюм – звідси комфорт та легкість.

Спочатку їх шили зі щільної тканини кольору мілітарі, проте сьогодні можна зустріти карго в колекціях дизайнерів із льону, вовни, шовку та навіть деніму. Якщо раніше такі штани були робочою чи армійською уніформою, то зараз цей елемент перекочував до жіночого гардеробу, і носити їх можна навіть із високими підборами на світські заходи.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Читайте також: Джинси карго – трендовий фасон 2023 року: як вони виглядають та з чим носити.

Брючні костюми

Ефектні брючні костюми яскравих кольорів були в моді у 1980-х, і вони тріумфально повернулися до моди цього року. Це універсальна річ, яку можна одягнути як на роботу в офіс, так і на вечірку.

Щоб створити сучасний образ, доповніть костюм-двійку повсякденними балетками чи елегантними туфлями на гостроносому підборі.

До того ж можна носити окремі елементи костюма, щоб створити невимушений образ. Наприклад, класичний піджак відмінно поєднується з джинсами, шкіряними легінсами або спідницею-олівцем.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Джинси мом

Мамині джинси (mom jeans, джинси мом) – фасон жіночих джинсів з високою посадкою, який був на піку популярності наприкінці 1980-х та на початку 1990-х років. Ця модель, як правило, із завищеною талією, що закриває пупок, що робить сідниці візуально непропорційно довгими, великими і плоскими.

Крім того, в маминих джинсах часто є великий вільний простір в області промежини і ніг. Вони підійдуть як струнким, так і повним модницям, оскільки здатні приховати всі недоліки фігури під вільним кроєм. Єдиний мінус такої моделі джинси мом візуально вкорочують ноги, тому дівчатам з невисоким зростом радимо приглянути іншу модель.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Металік

Одяг та аксесуари у кольорі металік вже були на піку популярності у 1980-х. Багато хто вважає, що цей колір підходить лише для святкових заходів, святкування Нового року, а також дискотек, однак у 2023 році стилісти радять сміливо носити металік не лише з нагоди якихось урочистостей.

Металік можна поєднувати із базовими речами. Наприклад, сріблясті штани або спідницю можна носити з чорним або сірим верхом, з оверсайз речами, трикотажем тощо.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Червоний колір – головний тренд осені 2023 року: ідеї модного манікюру.
  2. Як змінилася мода на джинси: п'ять незвичайних фасонів, які стали трендом.
  3. Анна Богдан та Анна Неплях показали, як виглядає модне літнє взуття 2023 року: фото.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сиве волосся стало трендом серед жінок: яку стрижку вибрати для стильного образу

Сивина в тренді у цьому сезоні - як правильно доглядати за сивиною та які стрижки краще обирати - фахівці поділились порадами

Яке взуття в моді навесні 2024 року: кольорові тренди сезону

Взуття яких кольорів в моді весною 2024 - експерти назвали головні тенденції та показали фото - яке взуття носити цієї весни

Шкільна мода 2024: базовий набір аксесуарів для учня

Які шкільні рюкзаки, сумки та акесуари для школярів у моді у 2024 році - добірка трендів, рекомендації щодо вибору