Маринований гострий перець на смак набагато м'якіший за свіжий, тому став популярною закускою і доповненням до різних страв. Приготувати такий перець на зиму зовсім не складно, а рецепт без стерилізації став популярним серед господарок. Розповідаємо, як зробити смачну заготівлю без зайвих зусиль та з мінімальною кількістю інгредієнтів.
Читайте також: Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які люблять за смак та простоту.
Інгредієнти на 2 банки по 0,5 л: 500 г гострого перцю, 2 зубчики часнику, 2 лаврових листи, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 50 мл оцту 9%, 8 горошків запашного перцю, 2 бутони гвоздики, 8 горошків чорного перцю, кріп.
Приготування:
Готувати гострий перець краще в рукавичках, адже деякі люди можуть мати небажану шкірну реакцію на чилі.
Банки заздалегідь простерилізуйте в каструлі з окропом, духовці або мікрохвильовій печі. На вказану кількість інгредієнтів знадобиться лише дві півлітрові банки.
На дно банки покладіть лавровий лист, 1 розрізаний зубчик часнику, пару суцвіть кропу, запашний і чорний перець (4 горошини) і 1 гвоздику. Зверху щільно укладаємо чистий та сухий гострий перець. Зрізати хвостики перцю, розрізати або видаляти насіння для цього рецепту не потрібно.
Киплячою водою заливаємо перець до верху банки і залишаємо на 10 хвилин, після чого зливаємо воду і повторюємо процедуру. Після другого разу зливаємо воду в каструлю і готуємо маринад для перцю. Додаємо сіль та цукор, кип'ятимо. Коли маринад закипить, додаємо оцет і перемішуємо. Після цього перець слід залити готовим маринадом та закатати банки. Стерилізувати такий маринований перець не потрібно: залиште банки до остигання, а потім приберіть на зберігання до зими.
Раніше ми розповідали, як готують лечо на півдні України: класичний рецепт із солодкого перцю та помідорів.