Лайм

Як готують лечо на півдні України: класичний рецепт із солодкого перцю та помідорів

Поекспериментуйте на кухні

Zкщо ви вже спробували готувати лечо з кабачків та солодкого перцю, цього разу візьміть собі на замітку ще один не менш смачний рецепт. Зробіть консервацію з додаванням помідорів та гострого перцю - за таким рецептом заготовку на зиму роблять на півдні України.

Інгредієнти: помідори - 2,5 кг, солодкий перець - 2,5 кг, гіркий перець – 1 шт, морква - 0,5 кг, олія – 250 мл, оцет – 75 мл, цукор – 200 г, сіль – 50 г.

Читайте також: Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.

Фото: unsplash.com

Приготування: помідори миємо, очищаємо від хвостиків та пропускаємо моїх через соковижималку. Моркву також миємо та натираємо на терці середніми шматочками. Гострий перець очищаємо від насіння та ріжемо дрібними шматочками.

У глибоку каструлю наливаємо олію, додаємо туди гострий перець, моркву і томатний сік. Все ретельно перемішуємо та відправляємо готуватися на вогонь. З моменту закипання варимо ще близько 20 хвилин, періодично помішуючи масу.

Солодкий перець миємо, очищаємо всередині від насіння та нарізаємо середніми шматочками. відправляємо його до помідорної маси, яка до того часу вже приготувалася. До всіх інших компонентів додаємо цукор, сіль та оцет. Все добре перемішуємо та залишаємо готуватися на плиті ще близько 20 хвилин.

Читайте на тему: Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.

Після того, як лечо приготувалося, розливаємо його по чистим сухим баночком та ставимо їх стерилізуватися. Якщо це півлітрова банка стерилізуємо 10 хвилин, літрову - 20 хвилин з моменту закипання води у каструлі. Банки закручуємо кришками, перевертаємо догори дном та даємо їм охолонути. Готово, взимку можна куштувати смачне лечо із солодкого перцю та помідорів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці