Цибуля вирощується у великих кількостях, тому головне завдання городників після збору врожаю – зберегти її до весни. Щоб голівки не гнили і продукт якомога довше був придатним до вживання, досвідчені господині використовують борошно. Воно створить сприятливі умови зберігання, якщо вдома немає підвалу, комори або іншого темного прохолодного місця.
Читайте також: Що робити з цибулею після викопування, щоб довго зберігалася взимку.
Як зберігати цибулю, щоб не гнила
Щоб зберегти овочі свіжими якомога довше, створіть для них сприятливе середовище. Візьміть паперовий пакет і посипте його борошном. Воно поглинатиме вологу, запобігатиме її появі, тим самим не даватиме цибулі гнити.
Укладайте цибулю в пакет так, щоб між кожною голівкою було достатньо місця для потоку повітря. Але якщо овочів багато, то можна зробити кілька шарів, кожен з яких необхідно злегка присипати борошном.
Читайте також: Розумний метод із сіллю допоможе довго зберігати часник у домашніх умовах.
Якщо кількість врожаю невелика, тоді покладіть цибулю в один шар і зверху притрусіть борошном.
Після того, як поклали цибулю, пакет необхідно добре запечатати, щоб не потрапляла волога ззовні. Усередині паперового пакету несприятливе для росту плісняви та бактерій мікросередовище буде створювати суміш розпушувача та борошна.
- Раніше експерти назвали важливе правило довгого зберігання часнику, яке порушує більшість людей.