Лайм

Як заморожувати фрукти і овочі на зиму, щоб зберегти якнайбільше корисних властивостей

Запам'ятайте ці правила

Заморожування продуктів – один із найпопулярніших способів їх збереження. Завжди зручно мати під рукою пакет замороженої зелені, овочів, фруктів або ягід, наприклад, ароматної полуниці. До того ж цей метод дозволяє зберегти в продуктах майже всі корисні властивості, проте важливо знати правила зберігання у морозилці. Якщо не знаєте, що заморозити на зиму і як правильно це зробити, цей матеріал буде вам корисний.

У морозильній камері можна зберігати не лише сирі продукти, а й ті, що пройшли теплову обробку. Найчастіше заморожують овочі, фрукти, ягоди, деякі молочні продукти, вироби із тіста, фруктові соки.

Читайте також: 5 продуктів, які не варто морозити на зиму – ні смаку, ні вітамінів.

Заморожують на зиму лише свіжу продукцію. Овочі, фрукти, ягоди перед закладанням у морозильну камеру слід ретельно промити і залишити на деякий час, щоб стекла вода. Продукти, що пройшли теплову обробку, перед заморожуванням слід охолодити.

Фото: Getty Images

Як заморожувати овочі

Овочі найчастіше заморожують у свіжому вигляді. Також можна покласти в морозильну камеру приварені, тушковані або варені овочі.

Якщо хочете заморозити буряк для борщу, тоді натріть його на тертку і помістіть у поліетиленовий пакет. Варені коренеплоди також піддаються заморожуванню. Перед тим як помістити їх у морозилку, наріжте кубиками або пластинками.

Читайте також: Свіжі овочі будуть усю зиму: як правильно заморозити кабачки.

Зелений горошок заморожують двома способами: закладають у сирому вигляді або приварюють протягом 4-5 хвилин.

Цвітну капусту та броколі заморожують лише у привареному вигляді. Розберіть її на суцвіття, опустіть у киплячу підсолену воду і приваріть протягом двох хвилин. Потім капусту дістаньте, швидко охолодіть, дайте стекти воді та помістіть у морозильну камеру.

Фото: unsplash.com

Баклажани зберігають у морозилці як у сирому вигляді, так і у вигляді напівфабрикатів. Перед цим овочі нарізають такої форми та розмірів, якої потрібно.

Мало хто знає, що можна заморожувати часник. Чистити головки не потрібно, просто загорніть його у фольгу та помістіть у морозильну камеру. У такому вигляді часник зберігатиметься кілька місяців.

Читайте також: Важливе правило тривалого зберігання часнику, яке порушує більшість людей.

Заморожування фруктів та ягід

Аличу та сливи заморожують лише тих сортів, у яких відділяється кісточка. Спочатку їх чистять та заморожують у лотку. Приморожені плоди поміщають у поліетиленовий пакет та відправляють на зберігання у морозилку.

Ягоди, такі як малина, вишня та суниця, закладають у морозильну камеру як у свіжому вигляді, так і з додаванням цукру (на 1 кг ягід – 0,1-0,4 кг цукру).

Фото: unsplash.com

Малину заморожують цілою або в перетертому вигляді. Таким чином можна заготовити і суницю. Спочатку цілу малину або суницю потримайте в лотку в морозилці, щоб ягоди не змерзлися між собою, а потім перекладіть в харчовий контейнер або поліетиленовий пакет і заморозьте.

Цілу вишню перед заморозкою на зиму також можна спершу приморозити, а потім скласти в пакет.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Паски печуть у Чистий четвер: головні ритуали та народні прикмети

В який день прийнято пекти паски, яка атмосфера має бути в будинку, а також які прикмети пов'язані з приготуванням пасок на Великдень  

Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл

Як у домашніх умовах приготувати свинину із сухофруктами, печінковий паштет, запечену скумбрію, профітролі з начинкою та салат на Великдень

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку