Лайм

Заготівля для розсольнику і огіркова ікра: що робити з перезрілими огірками

Не варто викидати такі овочі

Для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили декілька банок пікантних огірочків з оливками або смачного асорті з помідорів та огірків, цього разу поекспериментуйте з перестиглими огірками. theLime вирішив докладніше розповісти, як їх можна використовувати для консервації.

Читайте також: Як позбутися гіркоти огірків: перевірені народні методи.

Заготівля для розсольника та солянки

Інгредієнти: огірки (1 кг), листя вишні (30 г), листя чорної смородини (30 г), естрагон (30 г), зелень кропу та парасольки (50 г), сіль (70 г), вода (1 л).

Приготування:

Огірки, що переспіли, промиваємо в проточній воді та робимо в них проколи за допомогою виделки. Укладаємо їх у банки чи відра, чергуючи з прянощами та зеленню.

У каструлі підігріваємо воду, додаємо в неї сіль і ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Заливаємо огірки отриманим розсолом і згори ставимо щось важке, щоб вони опинилися під пресом. Залишаємо у такому вигляді на кілька тижнів за кімнатної температури.

Через зазначений проміжок часу дістаємо овочі з маринаду, очищаємо їх від шкірки та насіння. Нарізаємо плоди соломкою або кубиками.

Розсіл проціджуємо та переливаємо в каструлю. Сюди ж висипаємо огірки. Доводимо все до кипіння і варимо 10-15 хвилин.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: на пару, в мікрохвильовій печі або в духовці. Перекладаємо заготівлю для розсольника в чисті банки та герметично закриваємо кришками.

Фото: instagram.com/notya_tvorit

Читайте також: Стоятиме до зими: як приготувати борщову заправку довгого зберігання.

Огіркова ікра

Інгредієнти: огірки (1,5 кг), томати (1 кг), морква (300 г), болгарський перець (300 г), цибуля (200 г), сіль (10 г), чорний мелений перець (за смаком), рослинна олія (40 мл), сіль, цукор, оцет 9% (1,5 -2 ст. л.).

Приготування:

Огірки промиваємо від пилу та бруду, очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками.

Очищаємо болгарський перець від насіння та білих прожилок, нарізаємо кубиками.

Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо. Моркву очищаємо та тремо на великій тертці.

Томати подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.

Викладаємо огірки в сотейник, додаємо сіль, цукор і обсмажуємо у невеликій кількості олії. Потім вводимо до огірків цибулю та обсмажуємо протягом кількох хвилин.

Вводимо у страву моркву, перець та томати. Усі разом тушкуємо приблизно 25-30 хвилин. Потім вливаємо оцет, перемішуємо та залишаємо на плиті ще на 2-3 хвилини.

Потім перекладаємо огіркову ікру в стерильні банки та накриваємо кришками. Стерилізуємо заготівлю в пароварці або великій каструлі – близько 5-10 хвилин після закипання. Закриваємо герметично, перевертаємо догори дном, укутуємо ковдрою і чекаємо, поки закуска охолоне.

Фото: instagram.com/ktuyaara

Читайте також: Сніданок туриста – класика консервації: як приготувати цей овочевий салат на зиму.

Салат з огірків "По-грузинськи"

Інгредієнти: огірки (2 кг), томати (800 г), аджика суха (80 г), цукор (120 г), сіль (40 г), часник (головка), оцет столовий 9% (100 мл), рослинна олія (100мл).

Приготування:

Огірки споліскуємо в проточній воді та нарізаємо кружальцями. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Томати подрібнюємо у блендері.

Томатну суміш, що вийшла, виливаємо в каструлю, додаємо масло, цукор і сіль. Перемішуємо, тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні.

Додаємо до суміші огірки та оцет. Доводимо до кипіння.

Висипаємо в овочі аджику та часник. Тушкуємо ще 10 хвилин.

Розкладаємо гарячий салат у стерилізовані банки та закочуємо кришками.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати кетчуп "Лагідний" у домашніх умовах: простий рецепт на зиму.
  2. Смачна закуска до м'яса та домашнього застілля: рецепт маринованих слив.
  3. Моркву по-корейськи дуже легко приготувати на зиму: як це зробити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні