Лайм

Найпростіший рецепт сирої аджики з хроном: як її приготувати і зберігати

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Приготуйте на зиму не лише гостренькі баклажани з часником, але і сиру аджику з хроном. Для цього вам знадобиться мінімальна кількість компонентів, а головне - мінімальна кількість часу. Адже рецепт, про який йтиметься далі, максимально простий та не потребує варіння.

Фото: unsplash.com

Читайте також: Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею.

Інгредієнти: 2,5 кг помідорів, болгарський перець - 500 г, перець стручковий гіркий - 150 г, часник - 250 г, хрін - 250 г, сіль - 1 ст л (до смаку), цукор - 200 г, оцет - 200 г. Зі вказаних пропорцій виходить 7 баночок ємністю 0,5 л.

Приготування цієї страви максимально просте, адже всі компоненти потрібно просто пропустити через м'ясорубку і перемішати. Готову аджику розлити по простерилізованим баночкам, герметично їх закрутити кришками та поставити на зберігання у холодильник або підвал.

Рецепт гострої аджики без варіння

Інгредієнти: великий пекучий перець – 30 стручків; зіра – 10 г; часник – півтори головки; коріандр – 20 г; сіль кам’яна – 40 г; пажитник блакитний – 40 г; насіння кропу – 20 г.

Готувати заготовку краще у рукавичках. Стручки пекучого перцю помийте та обріжте хвостики. Розберіть часник на зубчики і очистіть їх. Стручки перцю і часник перемістіть у ємність кухонного комбайна та подрібніть, щоб отримати однорідну масу. Після цього перекладіть компоненти у глибокий посуд.

Читайте на тему: М'ясо по-грузинськи: як приготувати традиційну страву чашушулі з помідорами.

Фото: unsplash.com

Коріандр і зіру висипте на гарячу сковорідку і підсушіть приправу на слабкому вогні. Не забувайте постійно помішувати. Готувати потрібно до появи сильного аромату. Далі з'єднайте спеції із пажитником і насінням кропу. Помістіть суміш у кавомолку і подрібніть. Потім спеції додайте у перцеву суміш, також не забудьте про сіль. Все добре перемішайте.

Банки вимийте за допомогою содового розчину, після чого ошпарте окропом. Розкладіть аджику у сухі ємності і закатайте стерильними кришками.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити 

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких