Лайм

Експерт розповів, як без хімії позбутися молі у шафі: захистіть свій одяг

Прості способи прогнати шкідників

В ослях у людей живуть різні типи молі, і цих метеликів буває непросто позбутися. Харчова міль псує крупи та сухі продукти харчування, а платтяна, шубна чи килимова – одяг та домашній текстиль.

Метеликів приваблює кератин – білок, який входить до складу волокон шерсті, шовку, хутра та пір'я. Також кератин присутній у клітинах нашої шкіри та волосся, які часто залишаються на одязі.

Читайте також: Чи можна їсти крупи, в яких завелися жучки: експерти здивували відповіддю.

Якщо моль заведеться у шафі, вона може дуже швидко розмножитися, і її личинки прогризуть дірки на ваших улюблених речах. У коментарі Express.co.uk британський експерт із боротьби зі шкідниками Роберт Коллінз поділився лайфхаками по боротьбі з платтяною міллю.

Дірки в одязі роблять личинки молі, а не метелики. Фото: Getty Images

Не зберігайте у шафі брудний одяг

Складайте в шафу тільки чисті речі та білизну, інакше піт, бруд та плями від їжі приваблять міль. Несвіжий одяг та тісні затхлі шафи – найкраще середовище для розмноження шкідників.

Речі мають бути сухими

Міль любить тепле та вологе середовище, тому після прання одяг повинен добре висохнути перед тим, як ви покладете його до шафи.

Читайте також: Як за допомогою часнику позбавитися шкідників вдома: прості лайфхаки.

Натуральні засоби від молі

У шафу можна покласти безліч натуральних репелентів, запах яких відлякує міль. Серед них – м'ята, розмарин, гвоздика, кедр. Але найбільше молі не подобається запах лаванди. На основі ефірної олії цієї ароматної рослини ви можете приготувати дієвий спрей. У склянці води розведіть кілька крапель олії лаванди, збовтайте в пульверизаторі, розпорошіть на килими та штори. Також ви можете обприскати постільну білизну та одяг, але перед тим, як прибрати їх у шафу, дайте їм просохнути.

Дізнайтеся, як прогнати мурах із дому за допомогою натурального засобу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини