Лайм

Натуральний засіб, який вижене мурах із будинку: вони ненавидять цей запах

Спробуйте цей метод

Деякі господині теплу пору року люблять проводити на дачі, вирощуючи зелень, овочі, фрукти та радіючи квітам та ароматам. Однак у городі та приватному будинку часто можна зіткнутися з непроханими гостями, а саме шкідниками. І якщо ви вже знаєте, як вивести жучків, які завелися у крупах, візьміть собі на замітку простий засіб від мурах. theLime вирішив докладніше розповісти про лайфхак із тальком та апельсиновою шкіркою.

Читайте також: Як вивести мурах у будинку: найкращі народні засоби.

Фото: pixabay.com

Зазначимо, що якщо в лісі мурахи є важливою та вкрай корисною частиною екосистеми, то на садовій ділянці можуть стати великою проблемою. Влаштувавшись біля дерев, кущів і трав'янистих рослин, вони можуть пошкоджувати їхню кореневу систему своєю системою ходів. А в приватному будинку вони завдають шкоди майну та створюють незручності людям.

Чорні мурахи – це той вид, який найчастіше зустрічається у будинках. Їх тягне туди, де вони можуть знайти джерело їжі, особливо щось солодке.

Звичайно, можна піти в спеціалізований магазин і купити хімічні засоби для боротьби з мурахами. В цьому випадку членам сім'ї необхідно на невизначений час з'їхати з дому, що не завжди зручно. Однак можна спробувати і народні методи.

Читайте також: Засоби проти мурах можуть бути токсичними на городі: як позбутися комах без хімії.

Щоб мурахи не проникали до будинку, можна використовувати тальк. Справа в тому, що дитяча присипка поглинає вологу з екзоскелету комах, що призводить до їхнього сильного зневоднення і згодом – до смерті. А мурахам, як відомо, необхідно утримувати вологу, щоб вижити.

Знаходимо точки входу комах до будинку (двері, підвіконня) і посипаємо в цих місцях тальком. Найкраще зробити це і всередині, і зовні.

Якщо ж мурахи все ж таки пробралися в будинок, позбутися їх можна за допомогою апельсинової шкірки. Комахи ненавидять запах цитрусових і ніколи більше не повернуться. Просто розкладаємо часточки апельсинів у місцях, де найчастіше є мурахи, наприклад, на кухні. За деякий час їх потрібно замінити.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Які запахи відлякують павуків та комах: прості лайфхаки, які потрібно знати.
  2. Як захистити одяг від молі: дієві засоби та лайфхаки, які вирішать проблему.
  3. Якщо на кухні завелися мошки: прості та надійні способи вивести дрозофіл.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття