Лайм

Заготовка на зиму, яка нікого не залишить голодним: рецепт овочевого салату з рисом

Смачна та поживна страва для холодних днів

Салати на зиму - чудова домашня заготівля, якою можна доповнити будь-яку м'ясну страву або подати як самостійну закуску. Раніше ми розповідали, як готувати лечо по-домашньому з помідорів та перцю, а тепер підібрали вдалий рецепт салату з рисом "Сніданок туриста". За рахунок крупи та великої кількості овочів він виходить ситним та поживним, тому кілька баночок такої консервації точно знадобляться взимку.

Інгредієнти: помідори (1,5 кг), солодкий перець (1 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), морква (1 кг), рис (360 г), олія (350 мл), сіль (2-2,5) ст.л.), цукор (6-7 ст.л.), оцет (100 мл), лавровий листок (3-4 шт.), часник (5 великих зубчиків), чорний перець горошком (12 шт.).

Читайте також: Густа аджика з яблуками та морквою – популярний рецепт консервації: як її зробити.

Фото та рецепт: https://www.instagram.com/cookingwithlove_18/

Приготування:

Рис добре промийте під проточною водою. Цибулю очистіть і подрібніть. Солодкий перець та томати наріжте кубиками. Моркву натріть на великій тертці.

Візьміть казан, влийте олію і обсмажте овочі. Спочатку цибулю до м'якості, потім додайте моркву та смажте до золотистості. Після додайте перець, помідори та тушкуйте 15-20 хвилин на середньому вогні.

Далі в ємність із овочами додайте рис, пропущений через прес часник, сіль, цукор, лавровий лист та перець горошком. Гасіть під кришкою на слабкому вогні до готовності рису, приблизно 40 хвилин. Періодично помішуйте, щоб салат не підгорів.

Потім дістаньте лавровий листок - за цей час він встиг віддати свій аромат. Влийте оцет та тримайте на плиті ще 10 хвилин.

Гарячий салат з рисом та овочами розкладіть по стерилізованих банкам і закатайте. Поставте на кришки, укутайте чимось теплим і залиште до повного остигання. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 7 банок по 0,5 л.

Раніше ми розповідали, як приготувати квашені помідори у банці. Це класичний рецепт, який ніколи не підводить господинь.

Цікаві новини для вас:

Як заквасити помідори у пластиковому відрі, щоб за смаком були як бочкові: рецепт на зиму.

Швидке приготування без стерилізації: рецепт маринованого гострого перцю на зиму.

Ткемалі – густий грузинський соус із слив: як його приготувати на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу