Лайм

Заготовка на зиму, яка нікого не залишить голодним: рецепт овочевого салату з рисом

Смачна та поживна страва для холодних днів

Салати на зиму - чудова домашня заготівля, якою можна доповнити будь-яку м'ясну страву або подати як самостійну закуску. Раніше ми розповідали, як готувати лечо по-домашньому з помідорів та перцю, а тепер підібрали вдалий рецепт салату з рисом "Сніданок туриста". За рахунок крупи та великої кількості овочів він виходить ситним та поживним, тому кілька баночок такої консервації точно знадобляться взимку.

Інгредієнти: помідори (1,5 кг), солодкий перець (1 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), морква (1 кг), рис (360 г), олія (350 мл), сіль (2-2,5) ст.л.), цукор (6-7 ст.л.), оцет (100 мл), лавровий листок (3-4 шт.), часник (5 великих зубчиків), чорний перець горошком (12 шт.).

Читайте також: Густа аджика з яблуками та морквою – популярний рецепт консервації: як її зробити.

Фото та рецепт: https://www.instagram.com/cookingwithlove_18/

Приготування:

Рис добре промийте під проточною водою. Цибулю очистіть і подрібніть. Солодкий перець та томати наріжте кубиками. Моркву натріть на великій тертці.

Візьміть казан, влийте олію і обсмажте овочі. Спочатку цибулю до м'якості, потім додайте моркву та смажте до золотистості. Після додайте перець, помідори та тушкуйте 15-20 хвилин на середньому вогні.

Далі в ємність із овочами додайте рис, пропущений через прес часник, сіль, цукор, лавровий лист та перець горошком. Гасіть під кришкою на слабкому вогні до готовності рису, приблизно 40 хвилин. Періодично помішуйте, щоб салат не підгорів.

Потім дістаньте лавровий листок - за цей час він встиг віддати свій аромат. Влийте оцет та тримайте на плиті ще 10 хвилин.

Гарячий салат з рисом та овочами розкладіть по стерилізованих банкам і закатайте. Поставте на кришки, укутайте чимось теплим і залиште до повного остигання. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 7 банок по 0,5 л.

Раніше ми розповідали, як приготувати квашені помідори у банці. Це класичний рецепт, який ніколи не підводить господинь.

Цікаві новини для вас:

Як заквасити помідори у пластиковому відрі, щоб за смаком були як бочкові: рецепт на зиму.

Швидке приготування без стерилізації: рецепт маринованого гострого перцю на зиму.

Ткемалі – густий грузинський соус із слив: як його приготувати на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні