Лайм

Густа аджика з яблуками та морквою - популярний рецепт консервації: як її зробити

Додайте до своєї колекції заготовок ще одну

Аджика - популярна заготовка на зиму, яка підходить до багатьох страв. Її можна приготувати за різними рецептами. Наприклад, раніше ми розповідали, як зробити сиру аджику з хроном, а цього разу поділимося рецептом густої аджики з додаванням яблук та моркви.

Інгредієнти на 5 л готової аджики: 6 кг помідорів, 1 кг яблук (кислих), 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1,5 кг болгарського перцю, 5-10 шт червоного гострого перцю, 300 г часнику, 200 мл олії, 250 г цукру, 4 ст л солі (без гірки), 50 мл оцту 9%.

Читайте також: Простий рецепт баклажанів на зиму: цю консервацію готують без стерилізації.

Фото: pixabay.com

Приготування: всі овочі миємо, очищаємо від хвостиків та насіння, дрібнимо такими шматочками, щоб їх було зручно вкидати у м'ясорубку. Далі ці компоненти перемелюємо. Також через м'ясорубку пропускаємо помиті та подрібнені середніми шматочками яблука.

Подрібнені інгредієнти пересипаємо до глибокої каструлі та ставимо їх готуватись на плиту. Час приготування - близько 1,5 години з того моменту, як маса закипіла. Також в окрему ємність пропускаємо через м'ясорубку часник.

Після того, як минуло 1,5 години, вливаємо до нашої маси олію, додаємо цукор та сіль. Все ретельно перемішуємо та залишаємо готуватися на плиті ще на півгодини. Після того, як цей час минув, додаємо подрібнений часник і залишаємо готуватися ще на 15 хвилин. За 5 хвилин до повного приготування аджики додаємо оцет та перемішуємо.

Готову аджику розливаємо по простерилізованим банкам, закручуємо їх уже простерилізованими кришками, укутуємо теплою тканиною та залишаємо так постояти до повного вистигання. Ніжна аджика на зиму готова, можна насолоджуватись неймовірним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу