Аджика - популярна заготовка на зиму, яка підходить до багатьох страв. Її можна приготувати за різними рецептами. Наприклад, раніше ми розповідали, як зробити сиру аджику з хроном, а цього разу поділимося рецептом густої аджики з додаванням яблук та моркви.
Інгредієнти на 5 л готової аджики: 6 кг помідорів, 1 кг яблук (кислих), 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1,5 кг болгарського перцю, 5-10 шт червоного гострого перцю, 300 г часнику, 200 мл олії, 250 г цукру, 4 ст л солі (без гірки), 50 мл оцту 9%.
Читайте також: Простий рецепт баклажанів на зиму: цю консервацію готують без стерилізації.
Приготування: всі овочі миємо, очищаємо від хвостиків та насіння, дрібнимо такими шматочками, щоб їх було зручно вкидати у м'ясорубку. Далі ці компоненти перемелюємо. Також через м'ясорубку пропускаємо помиті та подрібнені середніми шматочками яблука.
Подрібнені інгредієнти пересипаємо до глибокої каструлі та ставимо їх готуватись на плиту. Час приготування - близько 1,5 години з того моменту, як маса закипіла. Також в окрему ємність пропускаємо через м'ясорубку часник.
Після того, як минуло 1,5 години, вливаємо до нашої маси олію, додаємо цукор та сіль. Все ретельно перемішуємо та залишаємо готуватися на плиті ще на півгодини. Після того, як цей час минув, додаємо подрібнений часник і залишаємо готуватися ще на 15 хвилин. За 5 хвилин до повного приготування аджики додаємо оцет та перемішуємо.
Готову аджику розливаємо по простерилізованим банкам, закручуємо їх уже простерилізованими кришками, укутуємо теплою тканиною та залишаємо так постояти до повного вистигання. Ніжна аджика на зиму готова, можна насолоджуватись неймовірним смаком.
- Популярний рецепт консервації: почитайте, як приготувати гостру варену аджику на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею.
- М'ясо по-грузинськи: як приготувати традиційну страву чашушулі з помідорами.
- Як приготувати хрумку квашену капусту з буряком: швидкий рецепт Пелюстки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.