Томати – один із найпопулярніших овочів для консервації. Їх маринують у банках, в'ялять у духовці, роблять томатний сік та різні соуси, а також квасять у бочках. Якщо бочки немає – готуйте у пластиковому відрі. theLime підібрав для вас простой рецепт на зиму.
Інгредієнти на відро 10 л: помідори, листя хрону (5-6 шт.), листя або корінь селери чи петрушки, листя базиліка та м'яти (за бажанням).
Інгредієнти для розсолу на 5 л: сіль (5 ст.л. із гіркою), цукор (5 ст.л. із гіркою), столовий хрін (1 ст.л.).
Читайте також: З часником, хроном і гострим перцем: вдалий рецепт квашених помідорів у відрі.
Приготування:
Помідори переберіть та замочіть у холодній воді. Томати беріть приблизно одного розміру, без тріщин, псування і злегка м'які, але не перестиглі.
Зелень добре промийте, злегка розітріть у руках і частину покладіть на дно пластикового відра. Далі викладіть вимиті помідори, можна з хвостиками. Укладайте щільно, але без фанатизму. Зверху викладіть листя селери та ложку готового хрону.
Для розсолу візьміть відро на 5 літрів і заповніть його водою. Додайте сіль, цукор і ретельно перемішайте, щоб усі кристали розчинилися.
Читайте також: Що таке голі помідори і чому все в захваті від цього найпростішого рецепту.
Отриманим розчином залийте помідори, щоб вони повністю вкрилися. Зверху викладіть листя хрону, що залишилися, притисніть тарілкою, щоб томати занурилися в розчин повністю і щільно закрийте кришкою.
Бочкові помідори у пластиковому відрі поставте в комору на 2-3 дні, а потім помістіть у погреб. Через місяць-півтора квашені помідори будуть готові.
Раніше ми розповідали, як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими: рецепт у банках.