Лайм

Як заквасити помідори у пластиковому відрі, щоб на смак були як бочкові: рецепт на зиму

Томати виходять газованими та м'якими

Томати – один із найпопулярніших овочів для консервації. Їх маринують у банках, в'ялять у духовці, роблять томатний сік та різні соуси, а також квасять у бочках. Якщо бочки немає – готуйте у пластиковому відрі. theLime підібрав для вас простой рецепт на зиму.

Інгредієнти на відро 10 л: помідори, листя хрону (5-6 шт.), листя або корінь селери чи петрушки, листя базиліка та м'яти (за бажанням).

Інгредієнти для розсолу на 5 л: сіль (5 ст.л. із гіркою), цукор (5 ст.л. із гіркою), столовий хрін (1 ст.л.).

Читайте також: З часником, хроном і гострим перцем: вдалий рецепт квашених помідорів у відрі.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Помідори переберіть та замочіть у холодній воді. Томати беріть приблизно одного розміру, без тріщин, псування і злегка м'які, але не перестиглі.

Зелень добре промийте, злегка розітріть у руках і частину покладіть на дно пластикового відра. Далі викладіть вимиті помідори, можна з хвостиками. Укладайте щільно, але без фанатизму. Зверху викладіть листя селери та ложку готового хрону.

Для розсолу візьміть відро на 5 літрів і заповніть його водою. Додайте сіль, цукор і ретельно перемішайте, щоб усі кристали розчинилися.

Читайте також: Що таке голі помідори і чому все в захваті від цього найпростішого рецепту.

Отриманим розчином залийте помідори, щоб вони повністю вкрилися. Зверху викладіть листя хрону, що залишилися, притисніть тарілкою, щоб томати занурилися в розчин повністю і щільно закрийте кришкою.

Бочкові помідори у пластиковому відрі поставте в комору на 2-3 дні, а потім помістіть у погреб. Через місяць-півтора квашені помідори будуть готові.

Раніше ми розповідали, як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими: рецепт у банках.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів

Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки