Лайм

Ткемалі – густий грузинський соус зі слив: як його приготувати на зиму

Закрийте кілька баночок

Для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже робили пряний соус із вишень, цього разу закрийте декілька баночок грузинського ткемалі. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як закрити на зиму сливи у власному соку: простий рецепт із цукром.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: сливи (2 кг), гострий перець чилі (2 шт.), часник (1 велика головка), сіль (1 ст. л. з гіркою), чорний мелений перець (2 ч. л.), цукор (10 ст. л.), карі (20 г), кориця мелена (0,5 ч. л.).

Приготування:

Сливи промиваємо у проточній воді та очищаємо від кісточок. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики. Гострий перець чилі розрізаємо вздовж та вирізаємо насіння.

Пропускаємо через м'ясорубку підготовлені інгредієнти: сливи, часник та перець чилі.

Читайте також: Смачна закуска до м'яса та домашнього застілля: рецепт маринованих слив.

В отриману масу висипаємо сіль, цукор, мелений чорний перець, карі та корицю. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько 40 хвилин.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин.

Розливаємо грузинський соус у стерилізовані банки та закриваємо герметично кришками. Чекаємо, поки консервація повністю охолоне, потім прибираємо у льох.

Цікаві новини для вас:

  1. Нагетси – це соковите куряче філе в паніровці: як їх смачно приготувати у духовці.
  2. Як правильно варити заморожені креветки: скільки води, солі і часу потрібно.
  3. Нічого не треба запікати: як приготувати ніжний жульєн з куркою і грибами на сковороді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні