Лайм

Маринований перець з медом - улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати

Сезон консервації ось-ось завершиться, і якщо ви не встигли запастися смачними заготовками на зиму, саме час виправити ситуацію. Раніше ми розповідали, як зробити лечо з помідорів та перцю, а тепер поділимося популярним рецептом маринованого перцю з медом. Готується він максимально просто та швидко, тому візьміть необхідні компоненти та починайте.

Інгредієнти: перець – 3 кг. Для маринаду : вода – 1 л, олія – 200 мл, сіль – 55 г, оцет 9% – 150 мл, мед – 200 г, перець – 1 ст.л, гвоздика – 5 шт, лавровий лист - 3-5 шт. З такої кількості компонентів вийде приблизно 6 банок консервації по 500 мл.

Читайте також: Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які люблять за смак та простоту.

Фото: Getty Images

Приготування:

Перець миємо, чистимо від зернят і ріжемо на середні шматочки. Готуємо маринад: до ємності з водою додаємо сіль, оцет, олію, мед, спеції. Суміш ставимо готуватися на вогонь і доводимо до кипіння.

Як тільки маринад закипить, додаємо половину перцю, що ми приготували раніше. У каструлю з маринадом намагаємось помістити максимальну його кількість. Чекаємо поки що суміш знову закипить, а після цього варимо ще 2-3 хвилини. Потрібно, щоб перець став м'яким, але не розварився, тому занадто довго його варити не варто.

Через 2-3 хвилини після закипання вимикаємо плиту, накриваємо кришкою каструлю і залишаємо постояти ще на 2-3 хвилини. Зварений перець дістаємо з маринаду та складаємо у чисті банки. Після цього так само варимо другу частину перцю, яка в нас залишилася. Додаємо її до маринаду і варимо до готовності.

Читайте також: Простий рецепт баклажанів на зиму: цю консервацію готують без стерилізації.

Фото: Getty Images

Коли друга частина перцю буде готова, розкладаємо її в банки. Після цього перець заливаємо маринадом. Банки прикриваємо чистими кришками і ставимо їх на плиту стерилізуватися: наливаємо в каструлю воду так, щоб банки були занурені в неї на 2/3. Півлітрові банки стерилізуємо протягом 5 хв після закипання, літрові банки – 10 хв. Після стерилізації банки виймаємо та герметично закручуємо. Ставимо догори дном, зверху накриваємо ковдрою. Залишаємо на добу. Смачний маринований перець із медом готовий, смачного!

Цікаві новини для вас:

Класичний рецепт квашених помідорів у банку, який ніколи не підводить господинь.

Ткемалі – густий грузинський соус зі слив: як його приготувати на зиму.

Чому вибухають банки з огірками: топ-5 помилок під час консервації на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні