RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Про це знають не всі водії: дієві лайфхаки для зменшення витрат пального

Коли на покупку бензину або дизеля щомісяця йде велика частина сімейного бюджету, доводиться замислитися над тим, що допоможе економити паливо.

Експерти поділилися лайфхаками, як можна добре заощадити, не нашкодити своєму залізному другу.

Читайте також: На дефіцит палива можна заплющити очі: 15 порад водіям для економії бензину

Для початку не завадить трохи підвищити тиск у шинах – на 0,1-0,2 бар. Багато на цьому виграти не вийде, але на 1-2% економії палива можна розраховувати. Адже саме з дрібниць і складається економія. Не варто забувати так перевіряти тиск у шинах, тому що від цього залежить не лише витрата палива, а й ресурс багатьох елементів ходової частини.

Не варто переходити на дешевий низькооктановий бензин, якщо його не рекомендували автовиробники. При поломці двигуна сервісмени відразу відправлять пробу з бака на експертизу. І якщо там буде знайдено "неправильне" паливо - можна відразу попрощатися з гарантією. З цієї ж причини не варто шукати неперевірену заправку з найнижчими цінниками далеко від міст. Не потрібно вибирати дешеве паливо задля економії.

Не забувайте в потрібний час закривати вікна в автомобілі. Відкриті вікна та працюючий кондиціонер збільшують витрату палива приблизно на 0,5-1,0 л/100 км.

Не забувайте також міняти фільтри . Пил, тополиний пух, комахи – їх затримує повітряний фільтр, пропускаючи у двигун виключно чисте повітря. Тому часом потрібно змінювати цей фільтр. При сильно забрудненому фільтрі погіршується наповнення циліндрів і зростає витрата палива. Ефект від своєчасної зміни може становити близько 2%. Слідкуйте за рекомендаціями виробника – він вказує, як часто потрібно міняти фільтр машини.

Ну і, звичайно, найбільші витрати пального залежать від стилю їзди кожного водія . Різкі прискорення та гальмування, їзда на високій швидкості, часті необґрунтовані обгони – все це згубно позначається на економічності. Кількість спалених літрів бензину спокійних та імпульсивних автомобілістів на одній і тій же дорозі та на однакових машинах може відрізнятись у два рази. А то й більше!

Крім того, витрата на відносно вільній трасі може бути вищою, ніж на завантаженій. В останньому випадку автомобіліст рухається в щільному потоці досить рівномірно і на невисокій швидкості, яка є більш економною. А от порожня дорога часто може провокувати їхати швидше. А це може влетіти у копійку.

Також експерти радять знизити масу автомобіля настільки, наскільки це можливо. Кожен водій має свої способи розвантаження – найчастіше потрібно звільнити дах та розібрати багажник. Не потрібно також залишати в автомобілі те, що з якихось причин деякий не використовується.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, як знизити на 30% витрату палива в автомобілі.

Вас також може зацікавити:

Дизель – червоним, бензин – зеленим: у Міноборони вирішили маркувати паливо для ЗСУ

Заправити авто буде дорожче? У НБУ зробили прогноз щодо цін на паливо

Це робить абсолютну більшість водіїв: чому не слід заправляти повний бак