Лайм

Що приготувати на сніданок замість звичайної яєчні: рецепт шакшуки з моцарелою і грибами

Ситна страва для всієї сім'ї

Якщо звикли починати день зі смажених яєць, а звичайна яєчня вже набридла, зробіть шакшуку з овочами. У традиційному варіанті вона готується з яєць, помідорів, гострого перцю та цибулі. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати смачну варіацію цієї страви - з печерицями та моцарелою.

Інгредієнти: помідори чері (5 шт.) або великі (2 шт.), соус сацебеллі (4 ст.л.), моцарела (60 г), печериці (100 г), цибуля ріпчаста (1/2 шт.), яйця (3 шт.), сіль, чорний перець, базилік (за смаком).

Читайте також: Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайні рецепти.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Гриби ретельно промийте та наріжте пластинами. На розігріту сковороду налийте олію та перекладіть гриби з цибулею. Перемішайте та обсмажте кілька хвилин.

Далі наріжте помідори на маленькі шматочки і відправте в сковороду. Перемішайте. Потім додайте соус сацебеллі.

У суміші з овочів та грибів на відстані один від одного зробіть отвори та вбийте туди яйця. Посоліть, поперчіть та додайте сушений базилік або інші улюблені спеції.

Моцарелу натріть на великій тертці і потрусіть зверху. Закрийте кришкою та готуйте до готовності білка яєць. Жовток має бути рідким.

Подавайте шакшуку з підсмаженими тостами або хрустким багетом.

Дізнайтеся рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці