Якщо звикли починати день зі смажених яєць, а звичайна яєчня вже набридла, зробіть шакшуку з овочами. У традиційному варіанті вона готується з яєць, помідорів, гострого перцю та цибулі. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати смачну варіацію цієї страви - з печерицями та моцарелою.
Інгредієнти: помідори чері (5 шт.) або великі (2 шт.), соус сацебеллі (4 ст.л.), моцарела (60 г), печериці (100 г), цибуля ріпчаста (1/2 шт.), яйця (3 шт.), сіль, чорний перець, базилік (за смаком).
Читайте також: Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайні рецепти.
Приготування:
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Гриби ретельно промийте та наріжте пластинами. На розігріту сковороду налийте олію та перекладіть гриби з цибулею. Перемішайте та обсмажте кілька хвилин.
Далі наріжте помідори на маленькі шматочки і відправте в сковороду. Перемішайте. Потім додайте соус сацебеллі.
У суміші з овочів та грибів на відстані один від одного зробіть отвори та вбийте туди яйця. Посоліть, поперчіть та додайте сушений базилік або інші улюблені спеції.
Моцарелу натріть на великій тертці і потрусіть зверху. Закрийте кришкою та готуйте до готовності білка яєць. Жовток має бути рідким.
Подавайте шакшуку з підсмаженими тостами або хрустким багетом.
Дізнайтеся рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.