Лайм

Що приготувати на сніданок замість звичайної яєчні: рецепт шакшуки з моцарелою і грибами

Ситна страва для всієї сім'ї

Якщо звикли починати день зі смажених яєць, а звичайна яєчня вже набридла, зробіть шакшуку з овочами. У традиційному варіанті вона готується з яєць, помідорів, гострого перцю та цибулі. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати смачну варіацію цієї страви - з печерицями та моцарелою.

Інгредієнти: помідори чері (5 шт.) або великі (2 шт.), соус сацебеллі (4 ст.л.), моцарела (60 г), печериці (100 г), цибуля ріпчаста (1/2 шт.), яйця (3 шт.), сіль, чорний перець, базилік (за смаком).

Читайте також: Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайні рецепти.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Гриби ретельно промийте та наріжте пластинами. На розігріту сковороду налийте олію та перекладіть гриби з цибулею. Перемішайте та обсмажте кілька хвилин.

Далі наріжте помідори на маленькі шматочки і відправте в сковороду. Перемішайте. Потім додайте соус сацебеллі.

У суміші з овочів та грибів на відстані один від одного зробіть отвори та вбийте туди яйця. Посоліть, поперчіть та додайте сушений базилік або інші улюблені спеції.

Моцарелу натріть на великій тертці і потрусіть зверху. Закрийте кришкою та готуйте до готовності білка яєць. Жовток має бути рідким.

Подавайте шакшуку з підсмаженими тостами або хрустким багетом.

Дізнайтеся рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах