Кожен ранок у багатьох із нас починається з приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти страв з яєць, наприклад, омлет Пуляр або шакшуку з овочами, здивуйте своїх близьких незвичним омлетом. theLime підготував три прості рецепти, за якими готують в Італії, США та Японії.
Італійська фритата
Інгредієнти: яйця (3 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), часник (1 зубчик), сіль, перець (за смаком), моцарела (0,3 склянки), рікота (0,3 склянки), чедер (0,3 склянки), зелень петрушки (1 ст. л.).
Приготування:
Моцарелу та чедер тремо на терці, рікоту ламаємо руками на невеликі шматочки.
Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо.
Заздалегідь розігріваємо духовку.
Розігріваємо сковороду з оливковою олією, обсмажуємо на ній часник, коли він віддасть свої соки – прибираємо.
У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та спеції за смаком. Переливаємо яйця в сковороду, розподіляємо зверху весь сир. Ставимо в духовку та випікаємо до готовності.
Потім дістаємо і чекаємо, поки італійська фритата трохи охолоне. Подаємо з подрібненою зеленню.
Читайте також: Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.
Денверський омлет
Інгредієнти: яйця (2 шт.), шинка (50 г), цибуля (0,5 шт.), солодкий перець (0,5 шт.), зелений горошок (за смаком), молоко (1 ст. л.), сіль, перець, вершкове масло (для смаження).
Приготування:
Цибулю та солодкий перець промиваємо, очищаємо та нарізаємо маленькими кубиками. Шинку ріжемо смужками або кубиками.
Збиваємо яйця з сіллю та перцем, додаємо молоко.
Сковороду розігріваємо з вершковим маслом, обсмажуємо протягом декількох хвилин цибулю, перець та шинку. Додаємо ще олії та яйця, готуємо, постійно перемішуючи омлет, 1 хвилину. Потім висипаємо зелений горошок і залишаємо омлет на плиті ще на 2 хвилини. Коли дно підрум'яниться, складаємо навпіл омлет і викладаємо на тарілку.
Читайте також: Ситний перекус на сковороді: рецепт омлету з шинкою, сиром і зеленню.
Японський омурайсу
Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (4 ст. л.), соєвий соус (2 ст. л.), сіль, перець.
Інгредієнти для начинки: рис (50 г), куряче філе (1 шт.), морква, цибуля, часник (1 зубчик), кабачок, помідор (2 шт.), оливкова олія (4 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Рис заздалегідь необхідно відварити до готовності.
Куряче філе промиваємо у проточній воді, нарізаємо кубиками. Очищені цибулю, моркву і часник тремо на дрібній терці.
Розігріваємо сковороду, додаємо олію та обсмажуємо курку до золотистої скоринки. Потім додаємо цибулю, моркву і тушкуємо протягом 5 хвилин.
Очищаємо кабачок і тремм його на терці. Один помідор також тремо на терці, додаємо в сковороду і тушкуємо декілька хвилин, солимо і перчимо. Потім до сковороди додаємо рис і перемішуємо.
Змішуємо яйця з молоком та соєвим соусом, солимо, перчимо. Розділяємо на 2 частини, одну частину виливаємо на розігріту сковороду, обсмажуємо з одного боку та викладаємо на тарілку. Викладаємо зверху начинку. Іншу частину омлету також обсмажуємо та накриваємо начинку, згортаємо в рулет. Наприкінці прикрашаємо готову страву помідорами та зеленню.
- Раніше ми розповіли, як приготувати класичний французький сендвіч крок-мадам.
- Читайте також на theLime, як приготувати сирний омлет із зеленню.
Цікаві новини для вас:
- Смачніше звичайної шарлотки: як приготувати французький яблучний пиріг.
- Не гірше, ніж у грузинському ресторані: рецепт хачапурі по-аджарськи.
- Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.