Лайм

Як готують омлети у різних країнах світу: три незвичайних рецепти

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожен ранок у багатьох із нас починається з приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти страв з яєць, наприклад, омлет Пуляр або шакшуку з овочами, здивуйте своїх близьких незвичним омлетом. theLime підготував три прості рецепти, за якими готують в Італії, США та Японії.

Італійська фритата

Інгредієнти: яйця (3 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), часник (1 зубчик), сіль, перець (за смаком), моцарела (0,3 склянки), рікота (0,3 склянки), чедер (0,3 склянки), зелень петрушки (1 ст. л.).

Приготування:

Моцарелу та чедер тремо на терці, рікоту ламаємо руками на невеликі шматочки.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо.

Заздалегідь розігріваємо духовку.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією, обсмажуємо на ній часник, коли він віддасть свої соки – прибираємо.

У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та спеції за смаком. Переливаємо яйця в сковороду, розподіляємо зверху весь сир. Ставимо в духовку та випікаємо до готовності.

Потім дістаємо і чекаємо, поки італійська фритата трохи охолоне. Подаємо з подрібненою зеленню.

Фото: instagram.com/tatyana_pitanie

Читайте також: Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.

Денверський омлет

Інгредієнти: яйця (2 шт.), шинка (50 г), цибуля (0,5 шт.), солодкий перець (0,5 шт.), зелений горошок (за смаком), молоко (1 ст. л.), сіль, перець, вершкове масло (для смаження).

Приготування:

Цибулю та солодкий перець промиваємо, очищаємо та нарізаємо маленькими кубиками. Шинку ріжемо смужками або кубиками.

Збиваємо яйця з сіллю та перцем, додаємо молоко.

Сковороду розігріваємо з вершковим маслом, обсмажуємо протягом декількох хвилин цибулю, перець та шинку. Додаємо ще олії та яйця, готуємо, постійно перемішуючи омлет, 1 хвилину. Потім висипаємо зелений горошок і залишаємо омлет на плиті ще на 2 хвилини. Коли дно підрум'яниться, складаємо навпіл омлет і викладаємо на тарілку.

Фото: instagram.com/receptishefpovar

Читайте також: Ситний перекус на сковороді: рецепт омлету з шинкою, сиром і зеленню.

Японський омурайсу

Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (4 ст. л.), соєвий соус (2 ст. л.), сіль, перець.

Інгредієнти для начинки: рис (50 г), куряче філе (1 шт.), морква, цибуля, часник (1 зубчик), кабачок, помідор (2 шт.), оливкова олія (4 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Рис заздалегідь необхідно відварити до готовності.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, нарізаємо кубиками. Очищені цибулю, моркву і часник тремо на дрібній терці.

Розігріваємо сковороду, додаємо олію та обсмажуємо курку до золотистої скоринки. Потім додаємо цибулю, моркву і тушкуємо протягом 5 хвилин.

Очищаємо кабачок і тремм його на терці. Один помідор також тремо на терці, додаємо в сковороду і тушкуємо декілька хвилин, солимо і перчимо. Потім до сковороди додаємо рис і перемішуємо.

Змішуємо яйця з молоком та соєвим соусом, солимо, перчимо. Розділяємо на 2 частини, одну частину виливаємо на розігріту сковороду, обсмажуємо з одного боку та викладаємо на тарілку. Викладаємо зверху начинку. Іншу частину омлету також обсмажуємо та накриваємо начинку, згортаємо в рулет. Наприкінці прикрашаємо готову страву помідорами та зеленню.

Фото: instagram.com/novitzkaia

Цікаві новини для вас:

  1. Смачніше звичайної шарлотки: як приготувати французький яблучний пиріг.
  2. Не гірше, ніж у грузинському ресторані: рецепт хачапурі по-аджарськи.
  3. Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину