Восени популярністю у господинь користуються страви з гарбуза. З цього сезонного овоча можна приготувати безліч страв, наприклад, ароматні цукати або американський пиріг. theLime також ділиться простим рецептом молочної гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.
Читайте також: Топ-3 рецепти з гарбуза, які можна готувати на сніданок, обід та вечерю.
Інгредієнти: молоко (1 л), очищений гарбуз (400 г), круглий рис (200 г), цукор (3 ст. л.), вершкове масло (50 г).
Приготування:
Гарбуз очищаємо та нарізаємо дрібним кубиком.
У каструлю виливаємо молоко, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, додаємо гарбуз. Варимо до готовності – приблизно 20 хвилин.
Потім беремо картоплем'ялку і розминаємо гарбуз.
Читайте також: Найсмачніший напій на зиму: як приготувати гарбузовий сік із апельсином.
Потім додаємо в каструлю промитий рис і варимо до готовності. Періодично помішуємо, щоб молоко не пригоріло.
Коли каша буде майже готова, додаємо цукор та вершкове масло. Перемішуємо, проварюємо ще 1 хвилину та знімаємо з вогню.
Накриваємо гарбузову кашу кришкою та рушником. Залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин, щоб вона настоялася.
- Раніше ми розповіли, як приготувати гарбузовий пиріг-запіканку без борошна.
- Читайте також на theLime швидкий рецепт гарбузових оладок, який доповнить осіннє меню.
Цікаві новини для вас:
- Капусняк з квашеної капусти – класична страва на обід: як його приготувати.
- Як зробити вінегрет смачнішим: секрет приготування, який знають не всі.
- Паста Амосова – змічнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.