Лайм

Смачно та корисно: рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною

Урізноманітніть своє осіннє меню

Восени популярністю у господинь користуються страви з гарбуза. З цього сезонного овоча можна приготувати безліч страв, наприклад, ароматні цукати або американський пиріг. theLime також ділиться простим рецептом молочної гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.

Читайте також: Топ-3 рецепти з гарбуза, які можна готувати на сніданок, обід та вечерю.

Фото: instagram.com/feierabend_mahlzeit_getranke

Інгредієнти: молоко (1 л), очищений гарбуз (400 г), круглий рис (200 г), цукор (3 ст. л.), вершкове масло (50 г).

Приготування:

Гарбуз очищаємо та нарізаємо дрібним кубиком.

У каструлю виливаємо молоко, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, додаємо гарбуз. Варимо до готовності – приблизно 20 хвилин.

Потім беремо картоплем'ялку і розминаємо гарбуз.

Читайте також: Найсмачніший напій на зиму: як приготувати гарбузовий сік із апельсином.

Потім додаємо в каструлю промитий рис і варимо до готовності. Періодично помішуємо, щоб молоко не пригоріло.

Коли каша буде майже готова, додаємо цукор та вершкове масло. Перемішуємо, проварюємо ще 1 хвилину та знімаємо з вогню.

Накриваємо гарбузову кашу кришкою та рушником. Залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин, щоб вона настоялася.

Цікаві новини для вас:

  1. Капусняк з квашеної капусти – класична страва на обід: як його приготувати.
  2. Як зробити вінегрет смачнішим: секрет приготування, який знають не всі.
  3. Паста Амосова – змічнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни