Лайм

Смачний закарпатський бограч можна приготувати вдома на плиті: спрощений рецепт

Порадуйте себе та свою сім'ю

Для багатьох господинь приготування страв – це не просто рутина, а хобі. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простими і смачними першими стравами, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, капустняк із квашеної капусти або ж бограч за спрощеним закарпатським рецептом. theLime розповідає, як його приготувати.

Читайте також: Смачна страва на обід: як приготувати вершковий суп із мисливськими ковбасками.

Фото: instagram.com/tortalisa

Інгредієнти: сало або бекон або грудинка (250 г), яловичина або свинина (1 кг), вода (1,3 л), картопля (800 г), помідор (2 шт.), цибуля (2 шт.), томатна паста (2 ст. л.), солодкий перець (300 г), гострий перець чилі (1 шт.), сіль, перець, копчена паприка, гострий перець.

Приготування:

У каструлю висипаємо нарізані скибочки сала, грудинки чи бекону. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібно. Додаємо її до сала, перемішуємо та готуємо ще 5 хвилин.

Яловичий ошийок промиваємо в проточній воді, нарізаємо середніми шматочками і додаємо в каструлю. Можна взяти і свинину.

Обсмажуємо сало, цибулю та м'ясо на великому вогні близько 5-7 хвилин.

Читайте також: Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош із бринзою та грибами.

Тим часом підготуємо овочі: помідори промиваємо та нарізаємо, з болгарського перцю вирізаємо серцевину та ріжемо його акуратними пластинками. Картоплю очищаємо та нарізаємо кубиком.

Додаємо в каструлю нарізані овочі, томатну пасту, спеції, сіль. Заливаємо водою і за бажанням додаємо цілий перець чилі.

Готуємо на слабкому вогні приблизно 1,5 години. Потім подаємо до столу.

Фото: instagram.com/evgenomelchenko.86

Цікаві новини для вас:

  1. Найпростіший рецепт домашнього зефіру з варення: потрібно мінімум інгредієнтів.
  2. Простішого рецепту не знайдете: як приготувати "ліниву" сосиску в тісті.
  3. Смачно та корисно: рецепт гарбузової каші з рисом, яка виходить особливо ніжною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні