Лайм

Як часто поливати орхідею зимою, щоб вона не згнила і не засохла

Запам'ятайте прості правила

У кожного з нас рано чи пізно виникає потреба оновити інтер'єр у будинку. І якщо ви поки не можете зробити повноцінний ремонт або купити нові меблі, займіться деталями: оберіть інші штори, покривала, декоративні подушки, а також прикрасьте приміщення вазонами з кімнатними квітами, наприклад, орхідеями, які можуть цвісти кілька разів. theLime докладніше розповідає, як часто поливати її взимку, щоб вона не згнила і не засохла.

Читайте також: Чому в'януть орхідеї: експерти назвали помилки у догляді за квітами в зимовий період.

Фото: pixabay.com

Експерти наголошують, що правильний режим поливу – надзвичайно важливий для цієї рослини.

Орхідеї схильні до кореневої гнилі, тому в кінцевому підсумку вони загинуть, якщо залишити їх у вологій ґрунтовій суміші. Аналогічно, коріння може зморщитися і висохнути, якщо умови надто посушливі.

Взимку поливати орхідею потрібно приблизно 1 раз на 10 днів, але завжди краще перевіряти вологість компосту перед поливом, щоб переконатися, що ви його не переливаєте.

В ідеалі поливати необхідно тоді, коли ґрунтова суміш майже висохне, але не повністю.

Читайте також: Орхідея не цвіте: лайфхаки досвідчених квітникарів, які допоможуть розбудити квітку.

Щоб підвищити вологість у кімнаті взимку, коли увімкнено опалення, орхідею також рекомендують обприскувати з пульверизатора. Однак з цією процедурою важливо не переборщити – оскільки це може призвести до плісняви, грибка та гниття листя.

Важливо вчасно оглядати коріння квітки здорове коріння буде твердим, пухким і білим. Якщо воно здається м'яким і коричневим, це ознака того, що воно знаходилося у воді, що призведе до появи гнилі. Якщо воно здається сухим та зморщеним, це може вказувати на те, що їм не вистачало води протягом певного періоду часу.

Також звертаємо увагу на листя. Мляве або жовте листя часто є ознакою надмірного поливу, а зів'яле або зморшкувате свідчить про те, що орхідеї потрібно більше вологи.

Для поливу орхідей можна використовувати водопровідну воду. Також особливу увагу слід приділити її температурі – вона має бути прохолодною, оскільки орхідеї звикли до теплих тропічних дощів.

Найкраще поливати її традиційним способом – зверху, використовуючи прохолодну воду, а не кубики льоду чи холодну воду, оскільки низькі температури можуть шокувати коріння та перешкоджати здоровому росту.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чому пропадає спатифілум: популярні помилки і як врятувати рослину.
  2. Що можна виростити на балконі та підвіконні: топ-5 ідей для домашнього городу.
  3. 4 нешкідливих на вигляд рослини, які не варто тримати в спальні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу